Eigenlijk stond de midden-Guil vanaf de tunnelpassage op het programma, maar iemand had ineens van "heej, zouden we niet ook eens de 'hele’ midden-Guil (vanaf Veyer) kunnen doen"? Maar toen we erlangs reden besloot ik dat tot de tunnel wel lang genoeg was. Het leek nog een aardig eind. Meer mensen waren het met me eens (het was immers voor sommigen de 7ste vaardag). Achteraf goed gevoel, was best een eindje nog. Misschien hielp het niet dat we de hele 'La Grille' overgeslagen hebben, die leek met deze waterstand niet te doen (te laag). We konden op delen wel een lijn vinden, maar elke lijn moest wel vrij perfect uitgevoerd worden, en anders was het huilen. En we houden niet van huilen.

P1040774

Waarom ik schrijf: ergens was het op een bepaald moment Annelie's beurt om te varen. En misschien had ik ergens in m'n achterhoofd al een klein lampje dat Annelie misschien niet helemaal had gezien wat de route was. Maar ik bleef stil... en ze ging daar links in plaats van rechts, en zwemmen in plaats van varen. Zonde :( Ik hoop dat het geen grote deuk op haar ego geeft: de rest van de week is ze op elke rivier netjes blijven zitten, Annelie vaart echt supernetjes!
-- Bram

P1040779

Was een leuk slootje, mooie vervalletjes. Kleine update over het walsje van Bart (onder de eerste brug). Is moeilijk om compleet te scouten van boven, maar als je de middenlijn neemt, zorg dat je rechts blijft. Links steekt een steen uit laag en deze tikt je heel snel ondersteboven en beneden is moeilijk rollen ivm ondiepe pool en veel stenen (vanwaar dit stukje). Iets verderop in de rivier (nog boven Grill) zit een splitsing, zorg dat je rechts aanhoudt. Links vaart na verloop van tijd dood in een blokkendoos met veel pin-potentieel. Verder zoals aangegeven leuke sloot, mooie omgeving, maar zorg wel dat je comfortabel bent met het halen van wat kleinere keerwaters en nauwere lijnen.
--Bas

P1040781

Laatste tip: neem ook altijd je lunchpakket mee. Optie B: in de auto van Brineke liggen altijd nootjes :D.
--Marije

 

P1040782

 

P1040785

 

P1040805

Instap: Le Veyer
Uitstap: Tunnel
Waterstand: 33cm/5,0m3
Vaarders: Sanne, Marije, Bas, Annelie, Bram, Ineke