Durance 2001, vrijdag

Vrijdag gaan we met de gevorderden het toetje varen. De beginners varen met begeleiding van Hans van der Staay vanaf het slalomparcours van La Roche de Rame naar de St. Clement.

Aangekomen bij de midden Guil blijkt het water nog meer gestegen en nog donkerder. Het toetje wordt afgeblazen, op zo'n stuk water gaan hooguit een man of 5 mee en dat wat niet de bedoeling. We besluiten de Gyronde te varen en daarna door te gaan naar de camping. De Gyronde staat laag maar is net te doen.

We stappen net onder het WW V-VI stuk onder de brug van Vigneaux in. Met deze waterstand, weinig druk zou het te doen moeten zijn, zeker met die kleine bootjes van nu. Hoewel, John, met de schrik in de benen van de Guisane bij hoog water in een Wavesport, heeft zijn Canyon meegenomen. Hij dacht het toetje op de Guil toch maar een beetje veiliger af te soppen dan donderdag middag. Helaas, de Gyronde was perfect voor een Wavesport en nu zit hij in die bak. Maar goed, hij is wel een van de weinigen die de laatste moeilijke bocht in het bovenste stuk vaart.

Geen probleem, ik adviseer Ruud, met een Rainbow reaction ook een van de 'forsere vaarders', het ook maar te varen. Ik maak wel wat foto's. Het gaat niet helemaal zoals het moet, maar uiteindelijk is hij beneden:

Helaas, bocht helemaal naar rechts niet gehaald!

Over de keien toch maar naar beneden, ach, het is maar een rainbow, die kan wel wat plastic missen.

Naan een uurtje of wat peddelen zijn we beneden op de Durance aangekomen.

De Durance staat hoog en het slalomparcours is veranderd in een stevige stroom met grote golven en walzen. Er wordt slechts beperkt gespeeld. Eigenlijk jammer want alle speelplekken hebben nu een ideale waterstand om de rodeo technieken te gaan bijschaven. Was het maar zonnig!

Het is koud en nat. Na een korte lunch stapt meer dan de helft uit en met z'n vieren varen we nog door naar de camping. Saskia vindt nog een mooi steekpeddeltje van, ik schat even, 200 Hfl. Jammer dat ze geen canadees vaart.

Lees over de laatste dag