Alpenweek Durance mei 2001

Vaarders: Jan Bertrams, Saskia Hoeksema, Menno van Renswoude, Paul Swinkels, Ruud Keesom, Peter van Rens, Ruud Albers, Saskia van Caulil, Rien Hagemans, Nyke Hagemans, Martin van As, Rob Blom, Cees Verhoef, Gert-Jan van Mill, Teun van Moorsel, Mark Blom, Mark Blom, Ron Does, Hans van der Staay, John Smit

'Beetje' Vaarders: Wilma Bertrams, Boukje Bertrams

Non vaarders: Mariska, Jantien en kids, Emmy, Alda &Myrthe & Iris, Corry en kids, Joyce en kids, Senna & Orki

Zaterdag 28 april, het is eindelijk zover, de eerste Batavieren Alpenweek met 30+ deelnemers gaat van start. 's ochtends om 6.00 rijden we bij Paul Swinkels weg. Na een file in Luxemburg en eentje bij Dijon beginnen we om een uur of vijf een de klim naar de Col de Lauteret. Saskia begint met allerlei wilde verhalen over muren van sneeuw waar we tussendoor zullen rijden. Paul en ik kijken elkaar wat meewarig aan, ja Sas, natuurlijk! Het is schitterend weer, bijna strak blauw. Hoe hoger we komen hoe meer Saskia gelijk blijkt te hebben. Bovenop de Lauteret zijn de skiliften net een uurtje dicht en wordt er op de terrasjes in de dropjes lekker ge-apres-skied

.Gebergte rondom Col de Lauteret

Aan de andere kant omlaag langs de Guisane en de Durance. Het water staat niet heel erg hoog. Aan de ene kant jammer maar gezien het aantal beginners in de groep misschien maar goed ook, ook bij laag water gaan deze Alpenrivieren al X-maal sneller dan in de Ardennen.

19.15 uur komen we aan op La Cabane in St Crepin aan de Durance. Daar heeft het grootste deel van de deelnemers al een plekje gevonden. Caravans en tenten staan kris kras over het terrein verspreid. Het kamp centrum in de vorm van vier gekoppelde partytenten is snel opgezet. De vorige serie is aan de Soca aan gort gewaaid dus er staan nieuwe groen-wite partytenten. Een duidelijk stevigere constructie (zo lijkt het, maar daarover later meer!)

Die avond uit eten. De groep splitst zich op, zomaar onaangekondigd met 30 man een restaurant binnen vallen is er niet bij.

's Morgens wordt de bakker geplunderd

Zondag: de beneden Guil, vanaf de centrale, tot en met het Gat van de Durance

Maandag: de Guisane, vanaf Le Casset tot de eerste stuw in Briancon

Dinsdag: de Ubaye na de monding van de Ubayette tot voor Barcelonnette

Woensdag: canadees dag op de Durance vanaf St Clement tot Embrun

Donderdag: hoog water de Guisane, vanaf Le Casset tot de eerste stuw in Briancon

Die avond is het kippenavond in het kamp. De voorbereidingen zijn in volle gang

    Chickens in wording

Hans, als master of the chickens is  onderscheiden met de royal chicken award. Deze zal gedurende langere tijd zijn helm gaan tooien. Dit als dank voor al zijn inspanningen voor ontbijt en avondeten!

Hans Bedankt!!!

Chickenregen

 

Vrijdag: Gyronde vanaf Vigneaux + Durance tot de camping

Die avond eet de hele ploeg in l'Amistous in St. Crepin. Van tevoren wordt met 35 man het kroegje van St. Crepin onveilig gemaakt. Het kon d'r net in. Alleen de blik al van de dorpelingen die even een neut komen halen en verzeild raken in een groep van 35 Batavieren. De l'Amistoes kok heeft het bekene, als vooral gewoon allemaal pizzapunten en daarna kiezen uit twee hoofdmenu's en een kindermenu. Het is goed te eten en goedkoop!

Zaterdag ochtend gaan we terug, weer over de Col de Lauteret. We hebben mazzel de sneeuwschuiver is ons net  voor geweest. We kunnen erover. Aan de andere kant is het duidelijk beter weer we beginnen al te balen: hebben we net in dat ene stukje Frankrijk gezeten waar het slecht weer is? Gelukkig! eenmaal uit de Alpen regent het door tot aan Luxemburg overal zien we gezwollen bruine rivieren, 'morgen nog een dagje Boven Rur Paul?' 'Neen, doe maar niet, dat is erg slecht voor mijn huwelijk!'

Algemene informatie over de alpenweken van de kanoclub

Inkooplijst voor een alpenweek met 35 man

Flubber