Bekijk hier de film van onze eerste dag op de Beneden Guil en lees ook het relaas van de deelnemende zwemmers.

Het batterijtje was leeg.

Guil beneden 20150426 2

Hoi , ik mag het eerste verslag schrijven van de Alpenweek. Niet dat ik de eerste zwemmer was of zo, maar het heeft iets met prioriteit te maken werd mij verteld.

Na een voorspoedige trip naar Guillestre was vandaag het eerste traject om ff in te varen, voor enkelen onder ons. Of om ze ff te checken voor de nieuwe.

Na gebruikelijke ochtendtaferelen en -rituelen werd vertrokken naar de al voorspelde beneden Guil. Waar best leuk water stond. Dr was zelfs iemand die probeerde "ja jij bent vaarleider vandaag". Jaja... Als eeste groepje lekker gepeddeld en keerwater en golfjes gepakt, met aandacht voor hoe je dat doet, Vier vaarleiders voor twee nieuwe deelnemers werkt best verwarrend toch. Het was niet voor niks team Chaos.

Guil beneden 20150426 3

Guil beneden 20150426 7

Na een paar oefeningen werd het tijd voor pauze of zoiets. Team 2 kwam er vlot achteraan en het derde groepje had er veel langer voor nodig, maar die hebben ook dubbele afstanden gevaren.

En etc etc etc.

Guil beneden 20150426 11

Aan het begin van de slalombaan van Saint Clement zat nog een spannend speelgolfje, waar bijna iedereen nog op los ging met spins en loops en andere vreemde moves.

Guil beneden 20150426 8

Op de slalombaan werd nog vrolijk verder gespeeld, soms ook echt geoefend of geleerd.

Guil beneden 20150426 10

Guil beneden 20150426 9

En ik vond het mooi, vooral die tweede golf in de slalombaan met dat mooie surfgat. Daar had ik al een paar keer goed en lang in gevaren, lekker kicken, dus nog een keer, nog een keer. Dat ging best goed, maar na heenreis en vermoeienissen van vandaag tot zover moest ik wel na elke lange surf weer op adem komen. Dus toen ik ergens en keer raar uit de golf op mn dak ging had ik dr ff moeite mee, deed geen goede eskimoteerslag en had te weinig lucht om de peddel goed te leggen, en die lucht vond ik 2x niet links, en 2x niet rechts en was nog steeds niet boven met steeds minder tot geen lucht. De energie was dr niet meer, en dan kom je dr ook weer s achter dat zwemmen geen pretje is, er wordt van alle kanten tegen je aan gevaren, ze willen je kano en peddel afpakken eng a zo maar door. Ach ja, de andere verhalen van vandaag waren vast spannender, toch? Marije, Hein, ....!

Cees

Marije vervolgt:

Zeker Cees, mijn verhaal is veeeeel spannender :). Jouw titel kon ook boven mijn stukje staan.

Guil beneden 20150426 1

Vandaag de eerste vaardag, dus lekker opwarmen. Ik mocht met de Staay's, Danielle, Gert, Nonja het water op. Danielle en ik mogen om de beurt voorop varen, om te kijken of we we een beetje kunnen water lezen en goede lijnen varen. Ik werd meestal vrij snel alweer ingehaald omdat ik lekker aan het oefenen en spelen was in golfjes. in de tweede helft van de Guil lagen allemaal steentjes met mooie keerwatertjes in de rivier, op sommigen ook nog mn boef (of hoe je dat ook schrijft (red:booooooooooffffffffff)) kunnen oefenen, en verder lekker veel keerwaters kunnen varen.

Guil beneden 20150426 6

Bij de slalombaan goed aan het overvaren in de eerste golf. Bij iets van de 8e keer ging het wat minder soepel, lijn helemaal fout, steunen ging niet meer goed dus toen lag ik op de kop. Onder water een goed gesprek met mezelf gevoerd, mezelf even streng toegesproken dat ik toch echt prima rol, maar dat mocht niet baten dus een stukje gezommen, Viel toch tegen in het koude water. Uiteraard meteen weer naar boven gelopen, mijn rol even geoefend (die heerlijk soepel ging), en terug naar de baan. Na twee keer slecht in de golf te hebben gevaren moest ik het toch echt toegeven aan mezelf: de pijp is echt leeg. Dus de rest van de baan afgesopt. Op het eind toch nog maar een keer omgegaan om mijn rol te oefenen, die weer soepel ging. Met vertrouwen ga ik er vanuit dat ik dit mijn eerste en enige geschreven verhaal is van deze week.

Guil beneden 20150426 14

Hein en Marjolein hadden vandaag de vuurdop: de eerste dag in de eerste alpenweek, die zijn lekker afgemat door Menno. Hein heeft ook een keer gezwommen, maar hij is door onze grote vaarleidster, Sanne, vrijgesteld van schrijven vandaag, zijn tijd komt nog wel...

Marije

Team achterblijvers:

Yep, wa waren traag, langzaam, slakkig, niet vooruit te branden. Vandaag was de maidentrip voor Hein en Marjolein. Veel oefenen dus. Op de nagenoeg droge beneden Guil, boven de uitlaat van de centrale, wordt de toon gezet met keerwaters en traverses achteruit om daarna aan het echte werk te beginnen. Rechter knie, linker knie, kanten, heupen, hoog invaren, pak de golf, etc. etc.

Guil beneden 20150426 16

Guil beneden 20150426 4

Guil beneden 20150426 5

Guil beneden 20150426 12

Guil beneden 20150426 13

Guil beneden 20150426 15

Guil beneden 20150426 17

 Film

;

Of bekijk direct op utube

Traject: Beneden Guil vanaf de uitlaat van de centrale (vanaf Guillestre de N94 naar het noorden volgen tot over de Guil, dan eerste afslag rechts, eerst verhard en daarna onverhard onder het fort van MontDauphin door, doorrijden tot de brug, de parkeerplaats is aan de overkant, het weggetje loopt door naar centrum van Guillestre, dus via die weg kan het ook) tot en met de slalombaan van Saint Clement. Afstand: 7 km WW II.

Waterstand: 70 m3 (kuub) op peilschaal Durance - Embrun. Dat is midden water voor de Durance. Ik denk dat de Guil ook midden water had, deze heeft echter geen eigen peilschaal.