Wegens Corona mocht de BASF ook dit jaar helaas niet doorgaan. Het advies is en blijft nog steeds sociale contacten beperken en Frankrijk eist voor je het land in mag een negatieve corona test voor alle niet volledig gevaccineerden en een max groepsgrootte van 10 personen. Het gevolg is dat er vanuit de club niets georganiseerd kon worden, maar er wel oa 2 losse groepjes Batavieren naar de Durance zijn getrokken om vakantie te vieren.

P1040424


Onze invaardag is op de Boven Guil. Zoals gebruikelijk oogt het water bij de instap te laag om te kunnen varen. Normaal verbetert dit na de eerste kilometer, maar dit keer bleef het op de meeste stukken keien rijden. De boom tegen de wand halverwege het geitenkloofje was gelukkig weg en hierdoor maakte het niet meer uit welke kant je van de stenen afstuiterde.

P1040428


Ook in de rest van het kloofje is er niet altijd een lijn te vinden zonder dat je minimaal een steen raakt, maar het blijft een prima invaartraject. De reden dat ik schrijf:
Na het spannende stuk zit Annelie op een gegeven moment vast tegen een rots en het is te zien dat zij niet comfortabel zat. Ik dacht dat ik haar wel even van het steentje af kon trekken. Ze zat echter vaster dan verwacht, dus ik krijg haar niet direct los. Ik heb net haar boot losgelaten als mijn peddel vasttrekt tussen 2 stenen. Door deze onverwachte ruk aan mijn peddel zonder dat ik aan die kant mijn peddel vast had om te steunen ga ik om. Het water stroomt te hard om veilig op de bodem uit te duwen, maar niet diep genoeg om te rollen. Dus om zeker te weten dat ik niet nogmaals een steen zou koppen, maar heel snel gekozen voor het lusje. Dit was net boven het stuk met betonijzer, dus ondanks dat het water maar knie-diep is, ik durf niet in de stroming te gaan staan om zelf mijn boot te vissen. Bas heeft gelukkig samen met Hester snel mijn boot aan de kant en Marije is inmiddels uitgestapt om Annelie los te trekken waardoor we snel weer verder kunnen.

P1040430

Groeten Sanne

Vaarders: Bram, Ineke, Annelie, Marije, Hester, Patrick, Bas en Sanne
Peilschaal instap Middel Guil: 30cm (absoluut minimum waterstand), 4,8 m3/s
Meest actuele waterstand Guil te vinden op https://www.queyraft.com/riviere

P1040432

P1040434

P1040438

P1040442

P1040449

 

 Vaarders: Bas, Bram, Ineke, Patrick, Annelie, Hester, Marije, Sanne