Hohen Limburg 20090719

Zondag 19 juli, 2009 reisden ondergetekende en 4 jeugdige batavieren in een Nissan Micra wederom af naar Hohen Limburg. Voor Joey en Pepijn zou het de 2e keer op wildwater worden, voor mij (jort) de 5e keer ofzo, en Morris…geen idee J

Ondanks zware regenbuien en windstoten was het een voorspoedige reis en lagen we om 14.00 in het water – voor sommigen letterlijk. Voor het afgaan van het eerste verval wisten Joey en Pepijn nog te melden dat het er allemaal niet zo heel moeilijk uit zag, later bleek dat een kwestie van “famous last words”. De eerste die omging was echter ikzelf, in de eerste golf van het eerste verval – een plek waar ik die dag nog 3 keer ben omgegaan. Gelukkig zat de eskimo-rol er beter in dan vorige week, wat me een zwempartij bespaarde.

Helaas verging het Joey en Pepijn niet veel beter, en meerdere zwempartijen later besloten we verder te oefenen bij het eilandje. Morris heeft gedurende dag een biologisch wonder verricht: het is hem gelukt ogen in zijn achterhoofd te groeien. Dat, en ik heb me laten vertellen dat zijn hoofd nu ook als een uil 180 graden kan draaien. Ondanks enig gemopper van zijn kant heeft hij ons wel allemaal veilig (Niet droog, mind) de baan af geleid.

Joey en Pepijn wisten echter van geen ophouden (beide zijn 5 a 6 keer wezen zwemmen) en het traverseren ging dan ook steeds beter. Dat in tegenstelling tot mijn traverseer pogingen in die eerste golf, die steevast in een eskimo-rol eindigden…

Omdat, zeker gezien de hoeveelheid zwempartijen, het natuurlijk wel op film moest worden gezet, tot slot nog een viertal filmpjes van Joey en Pepijn die de baan afvaren:

//www.youtube.com/watch?v=R7QgpkWdXt8

//www.youtube.com/watch?v=BobBetmAMPo

//www.youtube.com/watch?v=NoYgM8RHjNM

//www.youtube.com/watch?v=lFAoL5RJfWo

Jort