Hohen Limburg zondag 8 feb 2009

vaarders: Marcel, Harry, Nienke en Roel

Het is zondagmorgen, 9.50 uur. We hebben afgesproken om vandaag naar het baantje in hohen-limbo te gaan. Harry heeft er zoals altijd zin in. Ondergetekende ook, aangezien het de vuurdoop van zijn nieuwe speelbootje wordt en Nienke Heij heeft vandaag haar erstbefahrung op stromend water. Heel spannend voor haar dus, maar ze heeft er alle vertrouwen in.

Marcel vd Waard rijdt voor de verandering eens de goede kant op en na een kleine twee uurtjes en één werkende duitse flitscamera verder, komen we aan. Harry is niet te houden en zit in no-time in zijn bootje. om vervolgens de eerste golf van het parcours in te duiken. Die vermaakt zich prima....

Marcel en ik leggen de basisbeginselen van het varen uit aan Nienke terwijl we langs de baan lopen. Het blijkt dat Paul's trainingen op woensdag toch voldoende inhoud hebben. Termen als:"Keerwater, Hoge steun, Boogslag en Brownie-points", zijn haar niet onbekend. Hulde aan Paul !

We stappen in de boot en mijn Wavesport Project G2 voelt goed aan. Surft en stuurt prima, draait als een dolle, traverseert geweldig! Maar eskimoteerd KLOTE !!... pardon?!

Ja, u hoort het goed: K-L-O-T-E !! Uiteraard ligt dat helemaal aan de boot, en natuurlijk niet aan mijn rol. Dat even vooropgesteld. Gevolg: Tijdens mijn tweede run heb ik 2 keer, ook dat leest u goed, TWEE (!) keer gezwommen.... Zo, dat hebben we ook weer gehad.

Binnenkort maar weer s naar het zwembad. Maar dat terzijde...

Nienke daarintegen gaat als een speer! Onder het bezielende oog van Harry vliegt ze het ene na het andere keerwater in en uit. Wat een talent! De eerste run kost nog 2 zwempartijen (red: waarbij bij één daarvan Roel ook nog eens moest ondervinden dat een boot aan de kant duwen ook een stuk moeilijker was in zijn speelboot, hij had heel de baan hiervoor nodig...), maar daarna hield ze het kurkdroog.

Harry doet er alles aan om haar om te krijgen en stuurt haar alle keerwaters in, links en rechts langs het eilandje maar ze volgt alle aanwijzingen keurig op en geniet van het wilde water.

Marcel heeft ondertussen ook aardig de smaak te pakken, en surft er lustig op los in de bovenste golf. Na een paar uur houden we het voor gezien. De koffie en de apfelgebäkjes smaken prima, en dan is het tijd om naar huis te gaan.

Ervaringen rijker en illusies armer zitten we moe en voldaan in de auto bij Marcel. Nu maar hopen dat Tom(tom) zijn werk goed doet....

Roolio