Hohen Limburg 24 maart 2008

 

Vaarders: Nonja, Sven, Johan

Het koudste paasweekeinde in 40 jaar!!! Dus een goede reden om lekker te gaan varen. De centrale staat te hoog, Listrup waarschijnlijk ook. Wij besluiten naar Hohen Limburg te gaan.

Bij aankomst schijnt de zon heerlijk, het ziet er zowaar uit als lente. Maar het is wel koud, zo rond het vriespunt. Nonja gaat vandaag met een shorty in de boot, erg stoer, maar mij niet gezien. Ik heb zelfs een extra fleece trui meegenomen.

Er zijn geen andere vaarders op de baan, dus we hebben lekker de ruimte. De stuwen naast de slalombaan staan open, maar op de slalombaan staat nog steeds erg veel water. De derde golf is (tot teleurstelling van Nonja) bijna helemaal weg.

We gaan nog even invaren bij de slalompoortjes stroomopwaarts van de slalombaan, hier is de stroming al duidelijk te voelen.

Vandaag heb ik mijn nieuwe speelbootje (Fluid Nemesis) meegenomen om uit te proberen. Het is een kort en zeer wendbaar bootje, echt een groot verschil met de dikke Diesel waar ik mij heel veilig in voel.

We beginnen met surfen in de eerste golf, Sven gaat zoals gewoonlijk gelijk lekker los. Nonja en ik moeten nog een beetje wennen. Op een gegeven moment gaat Nonja om, doet één eskimoteerpoging en stapt uit. Brrrrr, in haar shorty moet ze de boot leegmaken en uit het water zien te krijgen.

Ik probeer nog wat te surfen op de eerste golf, dat lukt een paar keer aardig maar ik wordt er iedere keer binnen een minuut uitgezet. Opeens ga ik ook om, maar kom met één eskimoteerpoging boven. Heerlijk, die rol zit er goed in. Bij een van de volgende surfpogingen ga ik weer om, alleen nu met met peddel aan de verkeerde kant van de boot. Ik trek de peddel onder de boot door maar krijg de peddel niet snel genoeg boven water...... helaas, de automatische piloot zegt dat het te lang duurt en dat ik er uit moet.... balen. Nonja vist de peddel op en Sven komt vragen waar ik mee bezig ben.

Het is erg koud, en nadat Nonja een tweede keer gaat zwemmen besluit ze dat het beter is om warme kleren aan te gaan trekken en maar eens wat foto’s van ons te maken. Helaas zijn er dus geen foto’s van Nonja. Inmiddels is er één Duitse vaarder bijgekomen.

Ook ik ga vrij snel daarna voor de tweede keer zwemmen, wederom peddel aan de verkeerde kant, die kant moet ik dus de komende tijd flink gaan oefenen.

Sven lekker aan het surfen achter de brug.

 

Sven lekker aan het cartwheelen

Blijkbaar was er brood in het water gegooid voor de eenden. Deze eend ging achter stukje brood aan dat de slalombaan opdreef. Hoe dichter het brood bij de baan kwam hoe sneller het meegenomen werd door de stroming. De eend kon het stukje brood nog net pakken voordat hij overvaren zou worden door een Duitse kanovaarder.

 

Na ongeveer één uur op het water heb ik het toch ook wel koud gekregen. Met enige tegenzin stap ik nogmaals in de boot om van bovenaf de slalombaan in te varen om wat surffoto’s te laten maken.

Bij de eerste surfpoging ga ik weer om met de peddel aan de verkeerde kant, gelukkig heb ik nu de rust om de peddel wel onder de boot door te brengen om aan mijn favoriete kant te eskimoteren. Ik kom in de eerste poging boven, maar wel met veel kramp in mijn kuit. Hierop besluit ik ook te stoppen, aan te kleden en nog maar wat te filmen.

Terwijl ik mij sta om te kleden is Sven lekker onder de brug aan het surfen terwijl het behoorlijk sneeuwt. Een klein half uurtje later vindt Sven het ook genoeg voor vandaag.

Kerst of Pasen??? Varen met sneeuw in de lente, vreemd....

Groeten,

Johan