Hohen Limburg Zondag 2 september 07

Vaarders: Nonja, Sven, Harry

We willen graag varen, maar de waterstanden zijn overal te laag. Tja, dan gaan we maar naar Hohen Limburg, water gegarandeerd, en voor speelbootjes altijd nog leuk. Nonja kan haar zomerstop verbreken, ze heeft lang niet in de boot gezeten. Via Nijmegen gaan we richting Hagen. Het regent al vanaf vanmorgen, toen ik uit Amsterdam vertrok. In Hohen Limburg miezert het een beetje, maar ook dat stopt en we houden het droog. (tenminste, wat water uit de lucht betreft...) We kleden ons om en gaan het water op. Brrr, het water voelt kouder als normaal. We varen het baantje op en gaan in de wacht liggen voor de golf. Het is niet druk, we zijn al iets later vertrokken en het weer zal er ook wel mee te maken hebben. Vlot hangen we in de golf en spelen wat.

Nonja kijkt alles eens aan en wacht nog even met surfen. Ze traverseert wat onder de golf en is duidelijk nog wat onwennig na een lange stop. We zakken af naar het 2e golfje onder de brug, en spelen daar ook even. Op de plek waar eerst een laf klein 3e golfje zat, zit nu een leuk speelgolfje die veel beter vasthoudt als eerst. Onderin begeleid Sven Nonja nog wat met traverseren, tot ze uiteindelijk een keer gaat zwemmen.

We lopen omhoog en zien nu pas wat de hoge waterstand van 2 weken geleden heeft aangericht. We zagen al 2 enorme boomstronken op de kop van de baan liggen en de stuwen stonden flink open, maar nu zien we dat er aan de andere kant van het strekdammetje een boom is afgebroken en er liggen er nog wat in het water. Op het strekdammetje zelf zijn een aantal van de stalen pijpen waaraan de slalompoortjes kunnen worden gehangen net boven de grond finaal afgebogen met de stroming mee en de poortjes zijn verdwenen, nu waarschijnlijk op doorreis door Nederland?

We spelen lekker verder en maken leuke moves. Sven begint het cartwheelen te leren, en draait 5-6 enders. Ik begin de na de sternstall nu de bowstall door te krijgen en "ruik" aan het cartwheelen.

In een sternstall het eerste vervalletje af is ook grappig. Nonja gaat, aangemoedigd door ons, ook voor een surf, maar moet helaas nogmaals zwemmen. Hierna is de pijp leeg bij haar en Sven en ik stappen nog 1 keer in en varen spelend onze laatse run af. Dan stappen wij ook uit. Lekker gevaren en t was weer gezellie. Terugweg weer regen......

greetz Harry