Hohen Limburg 20060206

Instap Brrrrrrrr

Op woensdag was het idee ineens daar: Zullen we zondag, omdat er toch geen water staat verder, niet een keertje weer eens naar Hohen Limburg gaan?" Nyke en Rien waren overtuigd, Coen en Mayke zouden ook mee gaan. Ik zou een mailtje doen.

Maar ja, het was koud, de schaatsen lagen nog te drogen en dat water moest verschrikkelijk koud zijn. En dan, HOLIBU, zo'n baantje, gesjouw, dus eigenlijk was het lamme gevoel: "Lamaah gaan, gaat wel over. ...."

Belt zaterdagmiddag Nyke op: "we zouden toch...". "Jaaaah, haddik wel gezegd maar het is zoooo koud,en er drijven waarschijnlijk ijsschotsen en het wordt mistig en het is een baantje, heen en weer sjouwen en zo..." Maar Nyke hield aan, ging nog wat anderen bellen en zou een mailtje doen....

En gelijk had ze! Zijn we nou potdomme helemaal ingeslapen met zijn allen? Op de baan van HohenLimburg stond mooi water, er waren maar twee slalom teams aan trainen en die stopten tussen de middag. Rien, Nyke en ik troffen Maarten en Yvonne, die het berichtje hadden gelezen en toch ook weer eens de spieren wilden strekken.

Ja OK, verkleden is even fris, maar onder de brug sta je droger dan aan het instappunt van de Middenroer (weet je nog wel, vroeger...) bovendien waaide het niet en het sneeuwde maar af en toe. Onderuit de plunjebaal kwam een hoeveelheid kleding waarmee Fridjof Nansen De Noordoost en de Noordwest passage in een (1) jaar had kunnen bevaren Want laten we wel wezen, met de moderne kanospullen (anoraks, neopreen, fleece) is niks mis. er is niet meer zoiets als slecht weer, alleen slechte kleding, het zit tussen de oren!!! Waar waren Coen en Mayke uiteindelijk?

Maar de spiertjes waren natuurlijk ook wel wat stram. Bij de eerste de beste surfpoging ging ik dan ook op mijn plaat, rol ook weer geoefend en raad eens, het water was helemaal niet kouder dan vroeger. Rien's rol was nog wat roestig en Yvonne stapte ook een keer uit, maar Nyke en Maarten probeerden met plezier hun nieuwe bootjes en hielden het relatief droog. Op de baan stond een prachtige dikke stroom helder water, die je in de Ardennen en zelfs op de meeste Eifelriviertjes niet vaak treft. Mooie surfgolven, poortjes en echte keerwaters.

Cees surf

Kortom wakker worden lui! er is best wat te doen. Het is alleen even een drempel die je over moet.... Koudwatervrees!

Tot gauw op het water!

Cees