Erft 14-02-2007

vaarders: Coen ,Harry

Nadat de Hoëgne eventjes op minimum stand om te varen had gestaan op dinsdag, en we dachten dat het s'nachts flink zou gaan regenen, werd in allerijl een ploegje vaarders bij elkaar gescharreld. S'ochtends bleek echter dat de vloed waar we op gehoopt hadden uitbleef, de Hoëgne was alleen maar verder teruggelopen. Sjit, wat nu.... 2 vaarders haakten af, maar Coen en ik hadden nog tijd en zin, dus werden de opties bekeken. Centrale stond mooi, Erft ? Ik ging in ieder geval maar vast rijden richting Nijmegen, en dan zouden we t wel zien. In Nijmegen even overlegd met Coen, die al klaar stond bij het clubhuis. Coen was bang dat, eenmaal aangekomen bij de centrale, het water maar kort op goede stand zou staan, de stand ging erg vlot omhoog en de ideale marge is maar klein. Dus werd het de Erft. Ik vond beide opties prima, want ik was op beide spots nog niet geweest.

Op de Erft is (voor speelbootjes) eigenlijk maar één plekje overgebleven, de wals. We hadden een mooie waterstand, hoeveel weet ik niet, maar in ieder geval genoeg om niet de bodem te raken, ook met verticale moves. Nou ben ik helemaal niet zo dol op het hangen in een wals, voel me er nooit zo op gemak. Reden te meer om eens flink daarop te oefenen. Deze wals is echter een hele lieve. Hij zuigt genoeg, maar je vaart er ook zo uit. Op z'n kop word je per direct doorgespoeld. De perfecte leerwals.

Coen ging gelijk los, en was gelijk aan t wheelen, spinnen en gooide er al een salto uit. Toen ik erin. even hing ik erin , en HSW. Ik heb wat afgerold die dag :D Heb beetje naar Coen gekeken en telkens weer opnieuw erin, het vertrouwen vloog omhoog. Steevast verliet ik de wals op z'n kop, maar deed spinnetjes, links, rechts erin, en zelfs een paar mooie moves. Walsen kunnen best tof zijn dus....

Na een paar uurtjes waren mn armpjes al aardig pap, en Coen had het ook alweer gezien, dus voor de files uit (vreemd, meestal vaar ik in het weekend en dan heb je daar geen last van) terug naar Nederland. Bij Mayke en Coen gegeten, en nog ff naar clubavond. Leuk dagje, snel weer?

Happy Boating, groeten, Harry

ps:geen bomen dus niet gezwommen :D