De Üssbach 20070304

Ervaringen van John

Na alle inspanningen van gisteren, is iedereen weer bijtijds uit de veren op de zondagochtend. Vrijwel direct wordt de tocht op de Baybach nog eens uitvoeriggg….doorgenomen aan de ontbijttafel. Hier komt naar voren dat mensen last hebben gehad van nachtmerries …………….over bomen…motorzagen, en zo???? Enfin, komende zomer wordt er een zaagweekeinde ingepland. Alvorens zal er eerst een veiligheidsinstructie omgaan met een motorzaag worden verzorgd. Vervolgens barstte de discussie los, wat gaan we varen vandaag? Ruwer of Ussbach?? Ik moet zeggen een toch wat felle discussie, nog nooit heb ik tijdens een Batavieren-weekeinde z’on heftig meningsverschil over wat te varen meegemaakt?? Na lang soebatten wordt het de Ussbach.

De verliezende partijen stappen enigszins mokkend in hun auto. Achteraf gezien maakte het stralende zonnetje weer veel goed. Bij het instappunt aangekomen blijkt dat wij niet enige zijn die dagje Ussbach willen doen. Het was er druk met duitsers, zelfs meer dan wij.

Na de gebruikelijke rituelen, omkleden, spieren losmaken, zen, boten naar de waterkant slepen, auto’s omrijden beginnen we aan onze tocht. Onderstaande foto’s geven aan dat vrijwel iedereen genoot van de beek, omgeving en toch wel mooie waterstand!

Ervaringen van Harry

Na gister de baybach te hebben "gelopen" (link), ging de hele meute richting Üssbach. Deze keer word er niet opgesplitst en gaan we 16 man sterk varen. Natuurlijk wel verspreid over meerdere teams, waarvan de samenstelling gedurende de tocht zoals wel vaker wel eens veranderde....

Cameratest, OK, past!

Arnold

Er is duidelijk te zien dat er gisteren een aanslag geweest is op de conditie van de "groep baybach". Velen zitten onderuit gezakt in hun boot te genieten van de zon, die vandaag z'n kop opsteekt, en dobberen zo hele stukken de sloot af. Ook mijn spieren voel ik, en Coen z'n uitnodiging om naast hem in de wals te komen hangen sla ik af en drijf vrolijk verder. Wel spelen we wat met de keerwaters, ik maak een kaarsje, moet rollen en besluit dat ik van spelen moe wordt en laat het hierbij. Het koude water was geen enkel probleem.

pietepeuterig speel walsje, maar we amuseren ons er kostelijk

Ieee, het spat

Rock dip van Cees F

John in de wals

En een rol...

 

Pauline

Een incidentele boom

In een rechterbocht liggen normaliter 3 bomen als een hek over de sloot, de onderste 2 zijn nu schuin weggespoeld, en we hoeven nu eens een boom minder te overdragen. Wel liggen er voor en in het bos een paar nieuwe stammen die met deze waterstand overvaren kunnen worden. Heb je minder water als vandaag, moet je die waarschijnlijk wel dragen.

Klassieke pauze, strak in de zon, kan niet mooier

Eerste passages in het kloofje

Dan komen we bij het klovige stukje. Heerlijk, met de zon af en toe in het gezicht. Ik zit te genieten. Voor me gaat iedereen netjes door het midden van het "grote"verval daar af. Ik doe 'm links :D

Mayke roept: Door Het Midden!! en ik roep: Te Laat!! Ik beland lachend op een mooi bol kussen, op het achterpuntje natuurlijk en hou 'm net lang genoeg vast om vlak naast me de verbaasde blikken van 2 duitsers met een werplijn in de hand te bekijken. Die bleven daar even staan om voor ons de passage even af te zekeren, ze stonden daar zelf net te verkennen. Met een grote grijns op m'n smoeltje valt m'n bootje om, en ik neem snel een hap lucht. Ik rol en kom lachend boven onderaan het verval.

 

Fantastische uitzichten

Schitterende wandjes

 

De waterval vlak voor het einde

De rest vaart weer gewoon door het midden. Zo varen we het kloofje door, het 1e tunneltje kondigd het eindpunt aan. Jammer, alweer voorbij....

 

Spitsuur bij de wals

Nog even de wasjespassage in de bocht bij de muhle, en direct na de 2e tunnel eruit. Even snel omkleden met heerlijk weer, en van boven de aankomst van het laatste team bekeken (o.a.Menno, met camera in zn mond, ditmaal goed om :D )

Nog even uitleven in de laatste golf voordat ik eruit moet

Lekker gevaren.

conclusie: bomen zijn vervelend (gisteren), vandaag was dus top!

Paulien zat beter in d'r bootje dan dat ze zelf verwacht had na tijdje niet varen

sommige filmpjes van Menno horen op een "adult"-site thuis

Cees V heeft wat gemist vandaag

Menno krijgt zelfs een Olympus sw725 in zn (grote) mond

groetjes, harry

 

Peilschaal Plein: 110 cm dalend