“Boven Rur en zeven kleuren in mijn neopreen”

Boven Rur 21 februari 2009

Peilschaal Monschau: 55cm Vaarders: Nonja, Cees V., Boy

Vrijdag ging de pijlschaal in Monschau gestaag omhoog en stond begin van de avond op 58 cm. Naar kort overleg met Cees heb ik even met Nonja gebeld of zij ook niet liever naar de Rur zou gaan, daar voelde ze wel voor. Oorspronkelijk zouden ze met Maarten op Holibo gaan trainen. Naderhand bleek het dubbeltje bij Nonja nog niet helemaal gevallen te zijn, zie onderstaand relaas:

We besluiten toch een tripje te maken en omdat Cees mijn "vaarkunde" kent vertrouw ik er op dat het een toppie dag wordt. Op zich jammer want van de slalom training op de HoLiBurg, daar zou ik veel van opgestoken hebben en bekaf thuis gekomen zijn.

Samen met Boy en Cees een dagje varen blijkt ’s morgens de boven Rur te worden.... Ik probeer terug te halen wat Sven daar ook weer over zei.... Ja, ja, na Monschau zit een surprise...., flinke stroomversnelingen en oh, ja ......tom tie dom, de beelden van dikke walsen uit vorige verslagen komen al op mijn netvlies, ....SHIT! er begint me veel te dagen, samen met zeven kleuren.

Ach, zeggen de heren, dit wordt leuk en de grijns op Cees zijn gezicht stelt mij niet gegrust.

Als Boy verteld dat de pijlschaal waarschijnlijk niet hoog staat stelt me dat gerust, want dit blijkt een lachertje te zijn.

Bij elk lastig verval zijn we even onze route gaan bepalen, ik begon het steeds leuker te vinden, Jippyjee! maar overmoedig moet ik maar niet worden dacht ik bij mezelf. De beelden van klostende golven en schuimkoppen in Monschau kwamen bij lange na niet overeen met wat ik nu hier mee maakte, pfft, geinig. De glijer (Favoritentöter) in het dorp was een "appeltje" en de suprice na het dorp (Berenklauw) was een "eitje". Ik mag dit slootje wel op z'n 85 cm (Zum Stern). Ik verheug me echt op een waterstand van 110 cm, uhm,.......Tja, tja, tja. Ergens kriebelt er wat.

Salut, Nonja

P.s. We hadden geen waterbestendige fotocamera en dus geen foto’s van de spectaculaire acties van Nonja, maar wel van de in-en uitstapplaatsen.

en pleisterplaatsen...