Boven Rur 2 maart 2008

Vaarders: Arnold, Boy, Erik (dikke groene boot), Erik (hele dikke groene boot), Harry, Joost, Sven, Tom

Het is het door “Pelleboer” voorspelde weekend geworden en vooral zaterdag waren de waterstanden prima, zelfs de vette derogatieriviertjes konden. Maar ja, dan moet je bij de Batavier zijn, de WW-vaarders zijn niet in beweging te krijgen. De ene smoes nog flauwer dan de andere. Zelfs de voor het hele weekend aangemelde vaarders haakten af. Het toppunt was nog van de Batavierenwildwatergoeroe himself, van mr. “niet zeuren, gaan varen”, namelijk: “Ik kan niet want ik kom net van de omgeving van de Isère teruggewaaid”.

Des te meer water voor degenen die wel zijn gaan varen en wat een heerlijk weer. De Boven Rur was weer als van ouds lekker varen. Geen dik water, maar wel voldoende, wat valt er nog meer te zeggen. O ja dit, de regel dat het Wasbord bij deze waterstand niet doen is, is voor watjes. Zie Erik (hele dikke groene boot), die met twee vingers in zijn neus zijn vrouwlief en kinderen toewuift.

Erik, Erik, Harry en Sven zijn het Wasbord afgegaan. Arnold, Boy Joost en Tom hebben een stukje gelopen en de Perlbach genomen.

Over watjes gesproken, het barste van de nieuwe dikke bootjes. Gelukkig deed ik zelf niet mee aan deze hype en had ik de Diesel 75, die ik “voor Bianca” gekocht heb, niet meegenomen. Harry doet zo wie zo niet aan dikke bootjes en ook niet meer zo veel aan rodeo-moves, lijkt het. Zijn bootje voer hij opvallend vaak horizontaal. Zou jij voorzichtiger zijn geworden?

Helaas hadden we vandaag geen zwemmers. Even leek het erop dat Joost nog zou gaan zwemmen, maar die had de dikke Burn van Harry te leen en eskimoteerde gelijk als een speer.

Vanwege een fantastische mooie vette ‘flat spin’ werd mij de eer van het schrijven toebedacht. Als coördinator van het “WWWeekend” had ik geen weerwoord. Eerlijkheid gebied om te melden dat ik ‘m met m’n auto maakte. Op weg van Monschau omhoog naar de afslag Kalter Herberg was er in een spekgladde bocht geen houden meer aan.

Boy

Peilschaal: Reichenstein 35 cm, Zum Stern 90 cm, Monschau 60 cm