Boven Rur zondag 21 jan 2007

Zomaar een korte impressie van een dagje varen op de boven Rur.

Half nederland was de afgelopenweek lekker gemaakt door de grote hoeveelheden water die ‘Stormtief Kyryl’ over de Duitse en Belgische hoogten had uitgestort. Waterstanden in Monschau boven de 2 e Warnwert (=120 cm) deden velen verlekkerd naar Monschau afreizen. Daar aangekomen werden de hoog gespannen verwachtingen qua water toch niet bewaarheid. 45 cm op het peil van Reichenstein/Kalterherberg is aardig maar niet echt spectaculair.

rur1

Drukke instap met zowaar een zonnetje

Druk? Welnee joh. Niet als je eerst nog even lekker in een cafe een kop koffie gaat drinken.

Het meest opmerkelijke van de hele dag heeft zich voor mij nog in dat cafe afgespeeld. Als ik bij de bar staat om mijn koffie af te rekenen stoot een oude stamgast me aan en vraagt met nog heel redelijk Nederlands of we wel genoeg water hadden en waar we vandaan kwamen. Blijkt die gast zo rond 1952 in Nijmegen zijn militaire dienst te hebben gedaan. Hoe klein is de wereld?

Als we terug bij het instappunt zijn blijkt dat het nog steeds druk is. In de loop van de dag zal blijken dat we zeker niet de laatste groep zijn die het water opgaat. Een paar mensen stelt voor om helemaal tot Hammer door te varen omdat daar minder auto’s zullen staan dan in het Rosental net beneden Monschau. Anderen denken over die afstand varen toch echt anders.

Instappen en lekker varen. De plaatjes vertellen het verhaal.

rur2

Happy surfing Marcel

rur3

Rubberen Amoebe ‘voortbewogen’ door met peddels in de lucht zwaaiende bacterien

rur4

Urban Surfing

Hapje eten en naar huis.

Op de terugweg nog even een stevige hagelbui met auto’s achterstevoren op de snelweg. Gelukkig alleen maar een gedeukt ego van de betreffende chauffeur.

En zeg nou zelf, Monschau zonder iets van sneeuw of ijs is eigenlijk geen Monschau. (Of het is met de slalomwedstrijd in het voorjaar.)

Lekker dagje.

Bart