Midden rur 3 sept 2006

tochtverslag midden rur 3 sept 2006 vaarders : Karina, Hans, Cees, Sven, Maurice, en Harry traject : monschau-dedenborn waterstand: monschau 40 cm, dedenborn 30 cm

Alle koppies draaien bijna tegelijk mijn kant op... Na wat gemompel van "diegene die het kortste lid is..." voel ik de bui al hangen. Aangezien ik nog geeneens lid ben en meeging als gastvaarder mag ik het tochtverslag maken.

No problemo, dus bij deze....

Om 8 uur 's morgens word er verzameld bij het clubhuis; Cees,Hans en Sven rijden samen, Karina en Maurice in de andere voiture.

Ondergetekende had geen zin om al om half 7 te moeten vertrekken uit Amsterdam, dus was ik de avond van tevoren al richting monschau vertrokken. Mmmmm, slapen in de kofferbak van een golfje is toch niet helemaal ideaal. Zelfs mn tassie met bier kon daar niets aan veranderen.

's Morgens ontbijtje en koffie in Monschau genuttigd en contact met de rest van de "crew" gehad. Afgesproken om elkaar bij het wasbord voor het dorp te ontmoeten. Ik maak nog een rondje door het dorp, en begeef me naar de afgesproken plek.Ik zie 2 nederlandse autos met bootjes op het dak dezelfde kant op rijden en volg ze maar. Yup, bingo, we zijn compleet.

We hebben even het wasbord bekeken , maar stond lang niet genoeg water op om er zonder al te veel verlies van plastic af te gaan. De putdeksels in Monschau stonden nog ruim boven het water uit. Besloten werd om net onder het dorp in te stappen en door te varen naar Dedenborn.

Nadat we de bootjes hebben afgeladen en ons te hebben omgekleed hebben we de autos naar het eindpunt gereden bij de camping aldaar. Snel weer terug naar Monschau, waar de achterblijvers al klaar zaten op het water.

Het water stond net hoog genoeg om niet te hoeven schrapen, en stroomde toch nog leuk door. Op z'n hoogst ww-klasse 2,met 1 of 2 klasse3- passages.

Niet spectaculair,maar zeker wel leuk. Zat kleine surfplekjes en kleine walsjes (keyword=klein) waar je toch lekker je energie in kwijt kon.

Sven stond al vlot op z'n achterpuntje, ging achterover,maar zat direct weer rechtop.

Cees ging een keer halfom in een walsje , maar met een grondsteun zat ook hij snel weer overeind. Zelf ging ik 2 keer bijna maar corrigeerde en bleef overeind.

Regelmatig raken we stenen onder de boot, maar niets ernstigs, en zeker geen schrapen; uiteraard had iets meer water lekkerder geweest maar dat komt verder in het seizoen vast wel goed...

Ergens halverwege zijn we even gestopt om de beentjes te laten doorbloeden,en een beetje vocht tot ons te nemen.Al vlot zat iedereen weer in zn bootje en ging de rit weer verder. Heerlijk om weer wat stroming onder de kont te voelen. We waren dan ook veel te snel weer bij het uitstappunt.

Hans schoot een beetje door met z'n canadees, stapte uit en stond een beetje te rotzooien om zn boot terug te duwen tegen de stroom 2 meter hoger.

We hebben hem maar even geholpen... (z'n verklaring luidde:ik stond precies op een spekgladde plaat en gleed telkens weg) Tja ... zo'n canadees is ook een grote boot hé :D We hebben de bootjes weer opgebonden, en Karina kwam erachter dat haar nieuwe dakdragers niet van een al te beste kwaliteit waren. Die bogen vervaarlijk door bij het aanspannen. (rechtbuigen en terugbrengen) Het was een leuk tochtje en iedereen was dan ook voldaan.

Nog even mijn wagen opgehaald in Monschau en weer rijden richting huis.Net buiten Monschau zijn we nog even een hapje gaan eten Nou ja, hapje ?!?... Er werden flinke porties op tafel gezet, allemaal lekker, maar alleen Sven (echte marinier hé) kreeg z'n bordje schoon leeg.

Hans en Cees hadden met z'n tweeën samen zo'n beetje een half varken, ging dus ook niet helemaal op. Ik heb begrepen dat de lokatie van deze toko angstvallig geheim gehouden moet worden voor Menno, daar hij niet van lekker eten houdt. (van horen zeggen....).

Al met al heb ik, (en hopelijk de rest ook) een heerlijk dagje rur gehad.

Bata's bedankt en dit was zeker voor herhaling vatbaar.

mazzel Harry

Restaurant route-beschrijving:

Nèt boven Monschau, ca. 1 km. ten oosten van de weg Monschau-snelweg naar Aken. Bij eerste rotonde boven Monschau richting Simmerath. Rotonde rechtdoor, 1e stoplicht links op de hoek! Landgasthaus "Am Gericht" 52152 Simmerath tel. +49 2473 7308 dagelijks geopend van 11.30 tot 21.30 uur