Boven Rur 2 april 2006

foto's zijn uit de andere groep, de papa's varen nog niet met camera (helaas)

groep

Toen we op de club verzamelden voor een dagje boven Rur bleek de groep veel groter te zijn dan eerst werdt verwacht. Het dames rafteam ging mee, een paar van de jeugd en wat oudjes.

Eenmaal bij de beginplek kwamen menno, ivo, ton, rik en nog meer (maar daar weten we de namen niet van) erbij die daar al zaterdag morgen waren vertrokken (zie hun verslag).

De waterstand was bij het instappen 40 cm en bij het dorp 1 m. We hebben ons in meerdere groepen opgesplitst: jeugd met een paar vaders, het raftteam (die gingen voor de midden Rur) en een wat snellere groep.

Toen we vertrokken was het water gelijk al leuk en jacques dacht dat hij veilig bij hans in het keerwater kon liggen maar het tegenovergestelde bleek, oftewel: de eerste die omging.

De waterstand was erg leuk zodat er erg leuke stukken tussen zaten. Alleen bij het wasbord was te weinig water om vanaf te gaan. Maar niet getreurd want in het dorpje was er ook nog de berenkuil (waar ik omging, tom).

Arnold moet de volgende keer vroeger naar bed gestuurd worden door zijn zoon: bij het instappen na het omlopen bij het wasbord vergat hij in te stappen in zijn boot, die wel ging varen.........

Het was lekker weer en er was een feest in het dorpje dus er stonden veel mensen langs de kant te kijken, altijd grappig :P. Op het eind was er natuurlijk weer lekkere worst met zon (Een minder bekend fenoneem).

Tom en Martijn

waterstand: internet peilschaal Monschau 72 cm , Peilschaal Reichenstein 40 cm