Rur: waterstand 1 peddel min een beetje

Woensdagavond afspraken maken: 4 man die door werk of verplichtingen niet het gehele weekend mee kunnen gaan. Dus samen mooi een auto vol voor een dagje Ruren. Enkele lucky vogels weten nog oppas te regelen om het hele weekend mee te kunnen en dus blijven Rick en Joost over. Vrijdagavond komt daar Frank nog bij; mooi, 3 man dus; ook een auto vol. Maar een dag op en neer naar de Rur met 2 autos voor 3 man (om op en neer te kunnen rijden) is wat overdreven; na enig twijfelen (achteraf overbodig: wanneer komt Rick nou geen bekenden tegen om mee op en neer te karren) laten we maar gokken dat we terug kunnen liften naar het beginpunt.

Zaterdagavond bleek dat de vaarders die het gehele weekend weg waren ook voor de zondag op zoek gingen naar bomen om onderdoor te kunnen spoelen, niet richting Rur kwamen; dus met zn drien op naar de boven-Rur . Waterstand zaterdagavond 80 cm dus prima voor een dagje varen in de sneeuw.

Nadat Rick al glijdend over de weg uit de randstad was gekomen en Frank bij mij was gearriveerd mooi op tijd om 9uur weg uit Nijmegen. Keurig 50 km/uur (het heeft plaatselijk flitspalen geregend) rijdend het laatste stuk in de sneeuw 2 uur later in Monschau. Dat wasbord draag ik mooi niet om, aldus Rick. Hum, dat wordt dan dus de eerste keer het wasbord afsoppen want in mn eentje omdragen daar heb ik gezien de temperatuur geen zin in!

De parkeerplaats oprijdend had Rick binnen 2 tellen bekenden gevonden en na enig vertoeven in een heerlijk zonnetje hadden we een lift te pakken. Spatzijlen om de kuiprand heen krijgen bij temperaturen net onder 0 graden is iets dat je niet altijd zelf voor elkaar krijgt; zie hier een van de redenen waarom wildwatervaren toch soms nog een sociaal tintje krijgt

Mooi water, lekker zonnetje en Rick zijn nieuwe dikke dik waterbak doet t naar wens! Hij ligt wel ietsje hoger in het water als Frank zijn Sabre!! Na ongeveer een kwart te hebben gevaren vraagt Frank mij te kijken naar mijn peddel: hoezoo? shit, waterstand toch lager als gedacht: halve blad aan een kant verdwenen! Helemaal niets van gemerkt; zie je wel Kober peddels zijn niets, aldus Rick! Koop maar eens een goede Robson (volgens mij sneuvelen die dit weekend net zo hard in de Eifel.. (Nee hoor, dat was ook een nylon-achtig ding van kober of schlegel : red)). Maar proberen hoe t verder gaat met anderhalf blad, we zien wel even. Nou voor mij dus even niet veel spelen want met een half blad is het lastig steunen, maar verder gaat ie wel.

Het wasbord afgesopt en vervolgens merken we dat er veel water door de stuw komt! Nog een mooi stukje varen! Uiteraard moest er met bijbehorend publiek in Monschau nog gespeeld/geshowd worden. Speren door de berenkuil naar beneden waarna ook nog deels omkleden in een zonnetje.

Prima zon dagje boven Ruren!!

Joost van Haaren