Junioren wildwater weekeinde 2005

Pinksterweekeinde. De jeugd is op wildwater weekeinde in de Eifel. Ikzelf zit nog uit te chillen van de Alpenweek aan de Soca. Chillen? ja, rillen! Dat wat je doet als je van weer tussen de 20 en 30 graden terugkomt in ons kikkerlandje waar enorme regenbuien getrotseerd moeten worden bij temperaturen zelfs onder de 10 graden. Brrrrrr, ik wil weer weg en maak alweer planne voor mijn volgende Alpentripje begin juni. Dat blijft echter bij droog oefenen via de email, internet en flussführers.

Gelukkig sm-est Hans van der Staay vanaf een ondergelopen campingveldje aan de Kyll in Kyllburg. "Kom ook, we drijven hier weg, het heeft al 24 uur geregend!". Mmmmmm, varen! Het is dan wel geen Alpenkwaliteit maar heuvels, woudkloofjes en stromend water in de Eifel is toch een bepaald surrogaat waar ik dringend behoefte aan heb.

Na wat mails, sm-sjes en belltjes heb ik Mayke bereid gevonden me morgen gezelschap te houden. 8 uur clubhuis.

Zondagochtend lees ik nog even de sm-es uit: Mayke heeft geen boot en geen kanokleding (unieke situatie lijkt mij!) en gaat dus toch niet mee. Mmmmmmmm, terug in het warme bed bij Sas of toch de auto in?

Ach, Sas loop niet weg en dat water wel (80+ cm op de Lieser). 3 uur later kom ik aan bij de Batavieren modder-arena aan de Kyll (foto's volgen nog). De gevorderde jeugd maakt zich reeds klaar voor vertrek en even later zijn we op weg naar de Lieser.

Boy, Cees en ik worden afgezet bij het instappunt op de Kleine Kyll voor de broodnodige conditie kilometers, eerst 600 meter Kleien Kyll en dan 8 km Lieser voordat we, 5 kwartier later, de jeugd terugzien bij het instappunt halverweg (brug Schladt-Groszlittgen).

Het is stevig doorvaren maar de Lieser heeft bij deze voldoende tempo om snel vooruit te komen. De natuur is werkelijk schitterend. Iedere kleur groen valt te bewonderen langs de kant en vaak zelfs tot ver in de rivier. Laaghangende bebladerde takken versperren vaak compleet het zicht en geven je het gevoel in een tropisch oerwoud te varen

Vlak na de brug halverwege treffen we de jeugd (Kira, Tom, Martijn, Niek) met begeleiding (Hans, Joost, Ron) weer aan en gaan we met 9 vrouw/man weer verder.

Boaterrace Batavieren-art

Altijd goed afstand houden!

Oerwoud gevoelens

Tom probeert de 180 tot 360 uit, helaas, net geen cola verdiend

Maar goed dat Martijn zo'n zwaar hoofd heeft (-;)

Kira in de "Grote Slurper"

Niek bijna "geslurpt"

Uitvaar van de "grote slurper" vlak voor het uitstappunt bij Pleiner Mühle"

Menno