Jeugd wildwater pinksteren2007

Zaterdag:

Wakker worden: Lex maakte foto's van Alex, Charlotte, Margot, Teske, Niek en Kira toen ze hun gezichten aan het wassen waren in de Kiel. Toen kwam Hans terug van de bakker en gingen we lekker eten, broodjes smeren voor onder weg en de auto's naar de eindplaats brengen. Lies en Lucas gingen voor het eerst mee kajakken en omdat ze het nog iets te eng vonden zijn ze maar op de camping gebleven. We werden in drie groepen verdeeld en zo gingen we op weg.

Na een half uur een paar saaie golfjes af varen, kwamen we bij een stuw "jippi". De meesten hadden wel een duwtje nodig door het weinige water. Toen kwam de pauze en werden er vele omgeduwd onder andere Anke dankzij Margot.

Anke kwam moeilijk overeind en de peddel dreef weg Margot zwom achter de peddel aan met moeilijk heden omdat de pedel veel sneller was als Margot.

Ondertussen werd Anke wel uit het water gehaald,en na 30 meter kwam Margot boven water met de peddel. Daarna heeft de rest nog lekker even gezwommen met pijnlijke ervaringen van de stenen.

Martijn en Kira hebben elkaar omstebeurt even gesleept tot de auto's. Daar hebben we nog lekker gezeten in een bubbelbad ( uh, nee, het was een stuw ) als je erin zat leek het net een bubbelbad. We moesten er uit jammer genoeg, want we hadden er nog wel een uur in kunnen liggen.

Eenmaal terug op de camping werd er gevochten om wie het eerst mocht douchen. Na het douchen werd er lekker gebarbecued (in de regen) en daarna nog lekker even gekletst natuurlijk zijn we niet meteen gaan slapen.

Groetjes: Kira,Alex,Charlotte,Margot,Teske

Zondag:

's Ochtends werden we als gewoonlijk weer lekker ruw gewekt. "De broodjes zijn er!" luidde het weksignaal.

Met een kater... Oh nee tocht niet, stonden we op. Eerst even eten, daarna maakten we een lekker lunchpakketje voor onderweg.

 

Natuurlijk regende het weer. Nou, wij ons aankleden voor een tocht die echt helemaal nieuw voor ons was (dus niet). "We gaan nu toch echt vertrekken".

Aangekomen bij het instappunt regende het natuurlijk nog steeds. We stappen met z'n allen in en beginnen aan een wilde tocht.

Met een leuk walsje op het begin begonnen we de tocht (het was ook droog geworden). En met het balletje werd het toch nog een beetje wild.

Na veel gespeel en gezwem hebben we 's avonds lekkere bonen gegeten. Later op de avond nog een gezellige bonte avond.

Martijn en Niek

 

Laatste dag Jeugdweekend

Vandaag vroeg opstaan, eten, inpakken, en dan op weg naar Monchau, naar de Midden Rur, er stond wel wat weinig water, dus we hebben stenen moeten schrapen, verder was het ook wel leuk dat er weinig water stond, want nu moest je goed opletten waar je wel of niet doorheen kon (of overheen), en nu waren er ook leuke keerwaters om te varen.

 

Robin was nog flink kwaad op diezelfde stenen, omdat ze er steeds op vast zat. Al met al was het maar een korte tocht (ong. 5km), omdat we direct daarna richting huis gingen, op de terugweg hebben we gegeten bij MacDonalds