Hanzenweekeinde

Zaterdag

Samen met Peter ben ik op zaterdagochtend om 6 uur vertrokken voor het beginnersweekend van de twee Hansen.

De rest van de deelnemers (twee Hansen, Jorien, Cees, John, Sven, Bart, Jaivi en Mark) waren reeds de vorige avond vertrokken. Wij waren wat verkeerd gereden omdat onze tomtom te zacht stond en de muziek te hard en zaten te genieten van het besneeuwde land, zodat we ook de waarschuwingen in het beeldschermpje misten. Een half uur minder op tijd kwamen we aan op de lokatie Waldhofenheim alwaar de kanofanaten van de Batavier ongeduldig naast hun opgepakte auto´s stonden te drentelen .

De lieverds hadden op ons gewacht en we vertrokken dus weer direct bij aankomst in een moordend tempo hetgeen resulteerde in het feit dat we de de school Batavieren met hun kano's op ´t dak bijna, uh nee letterlijk in het heuvelachtige sneeuwlandschap uit het oog verloren . Dus met 160 km/h zetten we de achtervolging in en konden we ze nog net voor de te nemen afslag lokaliseren en ons aansluiten bij de rest.

Aangekomen bij de instapplaats begonnen we ons te wapenen tegen de kou. Her en der werden er nog isolerende kledingsstukken uitgewisseld en aangeboden aan de BEGINNERS , waarvan ik er een ben. O.a. een extra Thermo-shirt dat bij mijn eerste verkeerde opkant zijn dienst bewees.

Ondanks het feit dat ik dit jaar voor het eerst sneeuw zag en grote twijfels kreeg als koukleum , of ik wel de juiste hobby had gekozen, heb ik het niet koud gehad tijdens onze eerste fantastische tocht. Het was een gezonde mix tussen Swalm, Erft , eenden, ijsvogels keerwaters en walsen. Op de Kyll overigens.

John begon meteen na de start met een run door de rivier toen hij achter zijn kano aan moest die hij van de helling naar beneden had laten glijden. De begeleiding was top.

Regelmatig werd ik bemoedigend toegesproken door de cracks. Een warm gevoel met al die kleren aan. Veel geoefend met indraaien in keerwaters, traverseren, en voorzichtig een wals invaren.

Aan het bier na afloop in het jugendwaldheim, onder de geuren van een nog niet verraad recept van schweinenbraten, hebben we de talrijke foto´s en films bekeken. Zeer leerzaam om te zien hoe het eigenlijk zou moeten of niet moet.

Nog een belangrijk punt voor de beginner die nog geen handschoenen heeft gekocht en goedkoper uit denkt te zijn met wollen handschoenen van de wibra omlijst met vastgetapete afwashandschoenen van het merk Sorbo.

daarom heet het dus Hanzen weekeinde...

De rits losmaken van je long-john onder je zwemvest en anorak en extrathermo shirt is dan bijna godsonmogelijk en als je dan zo nodig moet plassen als ik, is dat niet erg handig.

Lex