Junioren wildwater weekeind oktober 2006

Zaterdag

’s Ochtends werden we om 9 uur door Lex wakker gemaakt. En bedankt, we bleven liever nog even pitten!

Eindelijk (een half uur later) uit bed gekomen, kwamen we in de eetzaal en zagen we een overvolle gedekte tafel. Er waren lekkere broodjes gehaald, natuurlijk door Hans vd Staay (heel voorspelbaar).

Toen er was gegeten en er lunchpakketjes waren gemaakt, werd er overlegd wie er gingen varen en wie gingen mountainbiken. De mountainbikers dachten namelijk dat er niet genoeg water was om te varen.

Nou, dat was overdreven! Wij, (Margot, Merel, Robin en Alex) waren de kinderen die gingen varen samen met Hans S, Boy, Bianca en Anke.

En ja hoor, er was genoeg water en er waren ook leuke stroomversnellinkjes! We zijn ook vanaf een hoge helling als een speedboot het water ingegleden.

Soms was er iets te veel vlak water, dus veel peddelen. Vooral bij de drie molenstuwen waar het water werd afgeleid. Na de stuwen was er niet genoeg water en moesten we dus stukken klunen. Het was toch een geslaagde tocht, lekker relaxed en makkelijk. Ook was het heel gezellig door onze leuke liedjes. Die vissers keken raar op toen Margot, Merel en Alex ‘I like the flowers’ schreeuwden.

Op het eind hadden we het wel helemaal gehad en vroegen we aan Boy wanneer we er zouden zijn. Eerst zou er een dorpje komen en na een bocht stonden de auto's. Nou, er kwam dus een dorpje, en een bocht, en nog een bocht, en daarna nog meer bochten. En toen nog een dorpje. Daar stond Hans P op de brug samen met Wolff te wachten. Hans P had in de tussentijd de auto van Hans S bijna total loss gereden, nou ja hij was van achteren aangereden.

Eindelijk, we waren er bijna! En toen kwam de echte bocht en ja hoor, daar waren de autos'! Toen we eindelijk bij de hutten kwamen, (de tocht en daar heen en terug rijden duurde bij elkaar wel lang) was het al donker. Joost en Ron werden er op af gestuurd om pizza’s te halen.

Na de pizza’s ging de jeugd naar de hut hun ding doen. Een tijdje (zeg gerust een TIJD) gingen diegenen die nog wakker waren ‘blackjacken’ met pepernoten als inzet. Misschien zijn we ‘ietsjes’ te laat gaan slapen, maar het was super gezellig!!!

Margot, Merel en Alex

Zondag

Ons verhaal begint gelijk al om 12.00 uur 's nachts. De ouders waren al lang aan het slapen, terwijl wij nog volop “kolonisten van catan” aan het spelen waren.

Toen het spel was uitgespeeld, begonnen we met de hele hut te “black-jacken”. De inzet was pepernoten en die kon je verdienen door klusjes te doen. Toen het 2 uur was dachten we dat we misschien maar een stap richting het bed zouden kunnen zetten, dus gingen we maar tanden poetsen. Na het tanden poetsen gingen we met z'n allen op 2 bedden liggen, maar we kwamen er achter dat het een beetje krapwas, dus hebben we maar 3 matrassen op de grond gelegd en gingen we daar op liggen.

Na een uurtje zijn we gaan slapen, in de ochtend werden we ruw gewekt door Lex en kwam Joost daarna ook nog eens aanzetten met zijn camera.

Na een lekker ontbijt begon de hel, we moesten gaan schoonmaken !!!!!!!!!!!

De taken waren zo verdeeld, dat de jongens de toiletten moesten schoonmaken en de meisjes de hut.

Even later kwam de huttenbaas voor een grondige inspectie van de hutten en de wc's.

Nadat de hutten en wc waren goedgekeurd reden we naar de instapplaats aan de Erft.

Daar hebben we ons omgekleed, gegeten, de auto's naar het eindpunt gereden en zijn we ingestapt.

Het begon gelijk al leuk met een flink groot golfje en slalom poortjes. Na wat geslalomd en gegolft te hebben, gingen we verder varen.

Toen kwamen we bij een leuke speelgolf genaamd het wiseweer. Verder hebben we nog een hele leuke dag gehad met veel leuke golfjes en walsjes.

Klaas en Alex waren nog omgegaan, maar Lex wou maar niet om. We hebben alles geprobeerd van hem aanvaren en hem in wilde golfjes te sturen, maar het lukte maar niet.

Bij de uitstapplaats waren er door Niek nog kinderen in het water gegooid, en stonk het heel erg naar honden poep, wat minder was.

Nadat we omgekleed waren begonnen we aan de terugweg. Na een vullende maaltijd van de mac donald, zijn we naar het clubhuis gereden om de boten af te laden en te wisselen. Daarna is iedereen naar huis gereden.

Martijn, Klaas en Niek

Naschrift ouders

Er is dit weekend ondanks de slechte voorspelling toch uitstekend gevaren door onze kids.

Uitblinkers waren Robin met haar 9 jaar die toch mooi alles heeft meegevaren (zaterdag en zondag) en Tom die bij het varen zondags aan de oudjes liet zien dat hij van Maarten de slalomcursus volgt.

Zaterdag hebben we met de grootste/oudste boeven gemountainbiked waar Kira als enige babe mee de heren leeftijdgenoten achter zich liet bij het betere klimwerk.

De iets jongere babes hebben zaterdag prima gevaren: Merel, Alex en Margot.

Alex heeft zondag prima laten zien dat walsje hangen zonder veel moeite gaat !!