Eifel 18-19 februari 2006

Zaterdag Dhron (Peilschaal Ruwer stijgend 60 -> 70 cm)*: Bart, Cees, Ron, Rick, Ton, Paul, Hans, Boy

Zondag Nette (Peilschaal Ahr 58 cm): Boy, Hans, Paul

Dhron

Na een veel te lange winterstop eindelijk groen licht op woensdagavond: waterstanden zijn goed in de Eifel en we gaan!!

Rick, Boy, Hans, Paul en ik rijden op vrijdagavond naar de Eifel. Cees, Bart en Ron komen zaterdag een dagje op en neer.

Zaterdagochtend nog even bij de Endert gekeken maar is toch een rivier die je met een kleine groep moet varen vanwege bomengevaar en gebrek aan goede keerwaters.

We ontmoeten de andere groep langs de snelweg en besluiten niet helemaal unaniem dat het de Dhron wordt. De Dhron is een rivier die we al een keer gevaren hebben maar waar we niet allemaal goede herinneringen aan bewaren, des te meer reden om hem nogmaals op te zoeken.

2

Paul heeft het zoals altijd prima naar zijn zin, de anderen zijn nog aan het warmlopen.

3

4

Er moeten onderweg wel wat boompjes opgeruimd worden.

5

6

6

Hoewel de waterstand toch wel te wensen overliet was een mooie tocht en heeft iedereen zich goed vermaakt

Ton

Nette

Zondag zouden we naar de Boven Rur gaan en na een stevige discussie op de late zaterdagavond volgde een stemming. Besloten werd om zondag naar de Ussbach te gaan. De volgende ochtend werd het weer anders.We besloten iets nieuw uit te proberen en dat werd de Nette. Dat "we" werd steeds minder. Ton en Rick bleken geblesseerd.

De Nette was een net riviertje. Soms leek het op de Midden-Lesse, soms op de Elzbach . Ons instappunt Ochtendung, uitstappunt: Miesemheim.

6

6

Soms was het veel meer. Bij Plaidt volgde een “Schlucht” die bij een eerste aanblik een graadje pittiger lijkt dan de Irreller Wasserfälle. De DKV Kanusportkarte geeft “Unfahrbare Teilstrecke” aan. Waarschijnlijk geld dit normaliter omdat er op diverse plaatsen meestal hout ligt. Een local verzekerde ons dat het nu schoon was en zeker te varen.

6

6

Na heel veel kijken hebben we toch maar omgedragen en een rustiger speelplaatsje gezocht.

6

Al met al was het wel aardig na een dagje Dhron. Normaalgesproken zijn er bij deze waterstanden meer interessante riviertjes te varen.

Boy

* Ps. De waterstand op de Dhron was een stuk lager dan vorig jaar. Merkwaardig was dat de waterstand op het referentiepeil van de Ruwer stijgend van 60 naar 70 cm., terwijl deze vorig jaar ligt daalde naar 57 cm.