De Dhron

Zaterdag 27 februari 2010

De grote dag om al het nieuw aangeschafte materiaal ( lees peddel van Marcel) te testen op sterkte, drijfvermogen en opvallendheid in donker stromend water!

Gelukkig heb ik niets nieuwe aangeschaft dus hoef ik niets te testen. Hoewel…ook de teamspirit en het reactievermogen van teamleden zijn getest en ik moet zeggen, ...dat zit wel goed.

Stipt 7 uur ’s ochtends staan Arnold en Alexander voor de deur, klaar voor vertrek! Stokkum goes Hunsruck. Tegen half elf ontmoeten wij de rest bij het instappunt van de Dhron. De rest bestaat uit Martijn en Hans, en Boy, Cees, Rien en Marcel ( zij zijn vrijdagavond al gearriveerd bij Frau Gerrulis).

Lekker zonnetje, veel wind, hoge waterstand en veel, nee heel veel bomen en takken. Minpuntje voor de organisatie, die hadden op z’n minst even kunnen snoeien alvorens te gaan varen! Het was zig zag zig zag en nogmaals zig zag.

Goed opletten dus en niet te vlak achter elkaar…dat was ik even vergeten… Ik pas niet meer in het keerwater, stroom door en kom klem te zitten tussen 2 rotsen. Lang leve het opkanten, Cees en Rien komen me redden, ze kunnen me op de kant trekken! Hierna volgt een hele leuke passage, die te voet toch iets minder leuk is, maar de schrik zit er even in.

Bij een volgende beboste passage hoor ik Hans schreeuwen “rechts varen”, dat hoort blijkbaar niet iedereen (zij iemand gehoorapparaat??), maar Marcel kiest ervoor om rechtdoor te varen. Hij komt heerlijk in de takken terecht, gaat zwemmen en kiest dit moment om zijn, net nieuw aangeschafte zwarte peddel (die inmiddels niet meer zo glimt als bij het instappunt), te testen op drijfvermogen, snelheid op stromend water, en zichtbaarheid op donker water. Op alle drie punten haalt het een voldoende, maar het is met name de teamgeest die het weer doet. Alexander ziet een peddel voorbijkomen en weet deze eruit te vissen. De boot van Marcel heeft zich inmiddels genesteld in een boom en valt ook te redden.

Lekker picknicken op een drassig veldje, zonnetje erbij..geweldig!

Tweede helft, op naar de tweede test! Je moet er enige moeite voor doen maar dan kun je inderdaad dwars tegen een boomstam aankomen en dan kun je omgaan, zo ook Marcel. Hij bleef wel een beetje lang onder, maar hoestend en proestend komt hij dan toch weer boven, de schrik zit in de benen samen met water in de longen. Dat ging dus net goed! Ook dit keer is de peddeltest geslaagd! En met een lijntje wordt ook de boot weer vlot getrokken.

Heerlijk tochtje ! Het uitstappunt is zorgvuldig geselecteerd op de aanwezigheid van een kroeg. Lekker biertje dus, met ’s avonds nog een pizza in Landkern! De volgende ochtend bij vertrek krijgt Arnold nog een liefdevolle knuffel van Frau Gerrulis ( daar zat hij nou net op te wachten)!

Waarom ben ik nu aan ‘t schrijven….gezwommen heb ik niet ( ben dan wel 1 keer noodgedwongen uitgestapt, maar de schoolslag is er niet aan te pas gekomen!)…..en Marcel maar denken dat hij er onderuit zou komen..mooi niet dus!

 

Groetjes Karina

Waterstand: ca. 70 cm peilschaal papiermuhle.