Kanotocht op de Erft & Pompoensoep!

Helaas beperkte foto's, de WD camera had geen prik...

17 Oktober was het zover, de was ’s ochtends niet bijzonder hoog, het bed was warm en buiten was het toch wel erg koud. Maar als zo vaak gebleken valt een kajaktripje gewoon nooit tegen.

Rond 9 uur waren we allemaal van de partij bij de club. Jammer genoeg waren er niet veel mensen bij van de introductiecursus, maar gelukkig waren er nog wel een paar bikkels!

De groep had een gemengde samenstelling en was hierom erg gezellig. In totaal waren er een stuk of 18 mensen. Na het inschepen van al het materieel en de kano’s op het dak gingen we op weg naar de Erft.

Na aankomst was er al meteen de eerste soepronde, wat nou koffie? Verse warme biologische pompoenensoep!! Na deze heerlijke lunch en het omrijden van de auto’s was het tijd om de Erft op te gaan.

Nu konden we de lessen die we geleerd hadden in de praktijk brengen, maar dit bleek toch niet bij iedereen even soepel te gaan. Eerst oefende we het opkanten bij het invaren van de rivier en het traverseren. Later kwamen de S-jes aan bod. Bij Ruud ging het vanaf hier echt mis en vele zwempartijen volgden, met gelukkig warm water dankzij een fabriek die het water gebruikt als koelwater.

Ook het weer was minder koud dan verwacht. Het commentaar van Jorien over Ruud’s kajakcapriolen was doeltreffend: meer salsa dansen in de boot, maar nu ook nog uitvoeren…

Na een pauze was ronde twee met wederom soep, en wederom heerlijk. Als beginnende kajakkers zouden wij denken dat dit een gewoonte is, maar dit was zelfs voor Jorien de eerste keer! Ruud was na deze heerlijke soep zo overdonderd, dat het kajakken erbij inschoot waarna Bart hem wijselijk bijna letterlijk op sleeptouw nam. Anne bleef, ondanks een stel heftige wankelingen, keurig overeind.

Toen we allemaal moe, maar voldaan ons weer lekker in droge en warmen kleren hadden gehesen, hebben we heel Neuss doorkruist om uiteindelijk bij een Grieks eettentje in Genadental te belanden. We hebben hier lekker gegeten en krachten verzameld voor de terugrit en het uitladen.

Het was een zeer plezierige en gezellige dag en de volgende dag was er verbazingwekkend niet tot nauwelijks last van spierpijn!

Ruud (degene die dus die het meest is omgegaan…) & Anne