Wildwater Arrangement Erft juni 2007

Eens in de zoveel tijd organiseert de batavier een kennismakingsdagje op licht wildwater voor potentiele leden/kayakers. Vandaag was het weer zover. Een aantal vrijwilliggers van de Batavier stonden paraat om de beginners met raad en daad terzijde te staan.

Ok, daar heb ik nog wel vertrouwen in, die kan het ...

Mmmm, geloof dat ik die eerst maar zelf ga helpen...

Dat de verhoudingen beginners:gevorderden niet helemaal gelijk opgingen, is alleen maar te danken aan het feit dat vele Batas de kans grepen om zelf ook maar even te gaan spelen in de wals op de Erft. In grote getalen stonden zij dan ook om 9 uur smorgens klaar bij het clubhuis. In een met 13 bootjes (geluksgetal?) beladen stoet vertrekt de meute (zoals altijd lichtelijk vertraagd) richting Neuss. De meesten varen met hun speelbootje, ook wat ruimere boten voor de beginners en de topoduo gaan mee.

Aangekomen bij de Erft kleden wij ons om en rijden de bestuurders de autos naar Neuss-hafen, de rest loopt alvast omhoog door het parkje naar het slalombaantje bij de bovenste golf. Fam. Kok is er ook, Arnold dwaalt al op de parking rond en zijn kroost is aan het oefenen bij de brug.

Mayke en Gezien zijn met de topoduo, en varen liever omhoog dan met dat zware ding te sjouwen. Ze komen op volle kracht omhoog gestampt en gaan gelijk keerwaters varen bij de brug. Dit gaat best netjes. Enige teamervaring is hier toch wel aan af te zien.

 

De rest houdt de anfangers in de smiezen, die al vlot heerlijk aan het zwemmen zijn in het warme Erftwater. De tips vliegen in het rond en iedere beginner krijgt een beetje les in keerwaters in en uit varen. De boten worden regelmatig geleegd en weer gevuld :D, en ondertussen proberen we de deelnemers duidelijk te maken dat kayaking in de boot plaats vindt, i.p.v. ernaast...

Na wat oefenen en spelen varen we een stukje naar beneden, naar de wals. Nu kunnen ook wij even spelen en dat gebeurt dan ook meteen. De waterstand is niet hoog, en wij en de boten raken regelmatig de grond of de stenen, zeker aan de rechterkant.

Toch zien we spinntjes,carts en wat backloops. Het zoontje van Cees V (benke) traverseert tot kort onder de wals met een grote lach op zn smoeltje.

Nonja duikt de wals in, dapper! En ze doet het best goed. Ze is vooruit gegaan sinds de alpenweek en zit goed in de kendo die ze van sven heeft overgenomen.

 

Mayke en Gezien varen ook een aantal keer de wals in met de topoduo, waarbij het wel een paar keer op een zwempartijtje uitloopt.

1 x kwamen ze bijna terug van een ( TE ) diepe steun,bleven ff hangen, vielen terug om en moesten het schip verlaten. Erg leuk om te zien. Even later was het alweer lunchtijd. Zelf had ik genoeg aan mn nicotine en al vlot kon ik ook even alleen met de topoduo aan de haal. Transportzeiltje voor en ff bouncen, draaien,bouncen en grote pret was het resultaat.

Coen kon er niet langer tegen vechten en stapte ook in. Samen draaiden we zelfs flatspins, al is dat met een topoduo alleen maar met de kont in de wals en de rest hangt er al ver buiten :D. Het gaat best lekker, maar uiteindelijk moeten ook wij een keer zwemmen. De rol ging even niet zo mooi als tijdens het oefenen. :'(

We spelen nog even en varen verder. We komen nog langs een paar kleine stroomversnellingetjes en al vlot gaan onze beginners weer te water. Maar elke keer stappen ze dapper weer in.

Mayke en Gezien oefenen nog een paar x de duo-rol en die gaat nu heel mooi. Ook krijgen ze regelmatig bezoek van rodeobootjes die hun schip gebruiken om de bootjes op de voorpunt te gooien en te bouncen. Uiteindelijk slaat de verveling een beetje toe op deze tamme sloot en een beetje Batavier uit dat door mede-batas te laten zinken, en dat soort streken. Al vlot hebben meerdere Batas een volgelopen boot en moeten eruit.

Bij het eindpunt in de haven worden nogmaals wat mensen onvrijwillig uit hun boot geholpen en zo eindigt deze dag met een lach....

Harry