Arrangement wildwatertocht Erft oktober 2004

Rond half 10 waren we bepakt en bezakt om te vertrekken naar de Erft te Duitsland. Na 11/2 uur rijden waren we op de plaats van bestemming. Nadat iedereen kennis had gemaakt met het natte water. En alle autos naar het eindpunt waren gebracht begaven we ons richting hoofdstroom. Het water had een bruine kleur dit doordat het grondwater is opgepompt uit de nabij gelegen bruinsteenkoolmijnen.

We waren met circa 20 Batavieren dus het beloofde weer een gezellige boel te worden. Halverwege kwamen we nog 2 verstekelingen tegen, ook wel behorende tot de harde kern der Batavieren:

Menno was zijn nieuwe boot aan het invaren en weer compleet in zijn element met zijn digitale camera, hij had onderhand nog meer kiekjes voor de leukste thuis, als voor dit verslag.

Rick was zichzelf aan het opwarmen voor het NK Freestyle in France voor a.s. week!!

De Erft heeft een lengte van circa 6 km, en mondt uiteindelijk uit in de Rijn. Het is idd een ideaal stuk voor beginners: het onderscheid zichzelf door vlakke stukken water, afgewisseld door leuke vervalletjes en kleine passages (WW 1 en 2) waar je de basis-technieken van het WW-varen naar hartelust kunt beoefenen. Zoals het traverseren en het in en uitvaren van keerwaters. 

Dit liet bij sommige nog wel eens te wensen over en voornamelijk ik richtte me op het zwem-werk. Voor mij was t dan ook een ware ramp-dag en heb uiteindelijk meer tijd gezwommen als ik in mijn boot heb doorgebracht. 

Na een stevige lunch aan 't Wiesenwehr continueren we onze vaarroute richting eindpunt. Aldaar alle boten en peddels te hebben vast gesjord. Nuttigen we in het plaatselijk haven-cafetje nog een drankje om ons vervolgens huiswaarts te begeven.

Al met al was t een gezellige bedoeling, met typisch kano-weer, een leerzame les voor velen, en weer een rijke ervaring verder.

Daan