Arrangement Wildwaterdag

Woensdagavond, het clubhuis zit vol. 12 deelnemers aan het kennismakings arrangement verzamelen zich rond de tafel voor de voorbespreking voor de wildwatertocht. De strenge doch rechtvaardige arrangement meester vertelt breedsprakig over de Erft, dat het eigenlijk een vlakwaterrivier is waar wat kleine stroomversnellinkies in zitten, dat er eigenlijk niets aan is en je hat hele ding in een uurtje rechtuit kunt afvaren. Maar ook dat je, als je dat wilt, jezelf de tong voorop het dek kan varen door te oefenen in die kleine versnellinkies.

Alles is er overduidelijk op gericht de spanning over "echt wildwater" wat te temperen. Er zijn zelfs al arrangement leden die van tevoren bij de arrangementmeester zijn komen vertellen dat ze niet meegaan, "gewoon, omdat ik er helemaal geen zin in heb". Helaas, ook geen actiefoto's dus!

Na het verhaal, en een verhaal op papier om thuis nog eens na te lezen, is het boten passen in de loods. Uiteindelijk ligt er een enorme berg boten, spatzeilen, helmen, peddels en zwemvesten op de grond. Dat moet zondag allemaal mee.

Weer terug in de barruimte gaat de video aan en wordt de Batavier op Alpenweek getoond. Mooie beelden van het water van de Soca. Daarna wordt afgesloten met het stevigere werk, commercile video's over heftige rivieren in Nieuw Zeeland, Californi en de Alpen. Gelukkig zijn de meeste arrangement deelnemers dan al weg.

Zondagochtend 9.00 vertrek, de trailer wordt aangekoppeld, resterende bootjes worden op de diverse daken gehesen en binnen 30 minuten is de gehele karavaan op weg naar de Erft. 26 vaarders in totaal.

Een dik uur later zijn we op de instapplaats aan de Erft. Nu begint het spannendste deel, is alles meegekomen, heeft iedereen een helm, spatzijl, zwemvest, etc. etc. ...

Nadat iedereen zijn materiaal compleet heeft kunnen de chauffeurs hun auto's weg gaan brengen. In de tussentijd start de rest vast met de eerste oefeningen:

Al met al een geslaagde arrangementdag!