OPEN Canadezenweekend 2015

Lieser 20150307

Vrijdagavond om 19:30 bij de loods begon het uitzoeken van de spullen voor het jaarlijkse OPEN Canadezenweekend. Nadat we alles bij elkaar hadden en de boten goed vast op het dak lagen reden we rond de klok van 21:00 naar ìHause Gerullisî. Om 23:30 daar aangekomen werden we begroet door Gaby en kregen we huisje 3 toegewezen. Nadat iedereen een slaapplek had werd het standaard verhaal van ìwaar gaan we varenî opgestart en zou het de Lieser gaan worden. Of dat Boven, midden of beneden Lieser zou gaan worden zouden we morgenochtend bespreken. Lekkere biertjes gedronken. De laatste ging om 03:15 naar bed.

canadees 2015 1

In de ochtend ging alles lekker op ons gemak. De Lieser ligt maar een half uurtje van Landkern dus we hadden tijd. Het zou de beneden Lieser gaan worden. Instappen bij de wegbrug Grosslittgen ñ Schladt en uitstappen bij de Pleiner Muhle. Patrick had al eerder de coˆrdinaten opgezocht, dus reden we er eigenlijk meteen naartoe. Afladen, omkleden en omrijden. Er moest nog even getankt worden dus het zou even langer duren. Samen met Rien en Cees en Patrick werd de SunKosi en OPEN Canadees in orde gemaakt qua zitjes en drijfvermogen. Alvast naar de waterkant laten afzakken en eigenlijk waren we er al klaar voor.

canadees 2015 3

Rien kreeg het op zijn heupen en ging alvast traverseren met de OPEN Canadees. Daarna Patrick erbij en de eerste oefening was een feit. De dames waren ondertussen alweer terug en de tocht kon beginnen. Nyke werd gebombardeerd tot fotografe. Zij zat lekker in haar eigen kayak en zou plenty tijd hebben om alles vast te leggen. Alleen jammer dat de camera verkeerd ingesteld stond en de fotoís wat fel belicht zijnÖÖ
Danielle en Patrick hebben eerst wat oefeningen gedaan. EhmÖ.. degene die achterin zit heeft het roerÖ..en is de baasÖ.. Die woorden zaten er niet altijd even goed in (hahaha)ÖÖ

canadees 2015 2

Het ging allemaal best goed, tot we dachten wel over een boomstam te kunnen varenÖ.dat ging dus nietÖ..gevolg: eerste ongewenste rol met de OPEN Canadees was een feit. Deze OPEN Canadees lag behoorlijk vast voor die boomstam. We dachten m eerst onder de stam door te laten glijden maar later bleken we toch in staan deze op de kant te krijgen. Hozen van een OPEN Canadees gaat best snel ;-). Vol goede moed en met wat extra aanwijzingen weer verder.

canadees 2015 4

We hebben onderweg best gelachen en plezier gehad. Dan komt er een rots/steen waar we op komen te liggenÖÖ. Pogingen om eraf te komen lukten niet. We kregen het wel voor elkaar op die steen een 180 graden draai te maken maar de OPEN Canadees lag nog steeds op die rots/steen. Beetje wiebelen, wikkenÖ.. en ja hoor, hij kwam losÖ.. opkanten naar beneden ging goed maar daarna hingen we te ver naar de andere kant, maakten we water en lagen we weer in het water te kijkenÖ.. Ook hier weer hozen en gewoon weer instappen.

canadees 2015 5

canadees 2015 6

Buiten een hoosactie was dit onze laatste onvrijwillige zwempartij. Eenmaal bij het eindpunt aangekomen hebben we de boten aan de kant gelegd, dames snel omgekleed en auto ophalen bij het instappunt. Heren ook omgekleed en wachten op de dames. Eenmaal gearriveerd snel de boten opgebonden en in de Pleiner Muhle een heerlijk witbiertje tot ons genomen.

canadees 2015 7

De klok sloeg inmiddels 19:00, tijd om naar ìHause Gerullisî te rijden en te beginnen aan ons avondeten. Allemaal wat aangepakt en om 21:00 zaten we lekker aan de stamppot die Rien had klaargemaakt.

canadees 2015 8

Cees was vrij snel na het eten vertrokken, daarna Danielle. Rien en Nyke speelden een kaartspel. Na de afwas nog een biertje gedaan en voor twaalven lag iedereen op bed.


Peilschaal Plein     : 67 dalend naar 66 cm
Traject        : Wegbrug Grosslittgen ñ Schladt /Pleiner M¸hle     14-15 km ??

Midden Rur 20150308

Zondagochtend lekker op ons gemak wakker worden, koffie gezet, warme broodjesÖÖwat is het toch een straf om bij ìHause Gerullisî te verblijven. Broodjes stonden om half 9 al in de gang, maar toen waren wij nog niet wakker.  Ontbeten en daarna rap weer alles ingepakt, schoongemaakt, stofzuiger ter hand genomen en afgerekendÖ..  voor je het weet is het tegen elven en moet er haast gemaakt worden. We moeten nog een anderhalf uur rijden voordat we aan de Midden Rur staanÖ.. Daar aangekomen staan we in een heerlijk zonnetje. Snel omkleden en omrijden, we zijn immers aan de late kantÖ..
Eenmaal ingestapt spelen we nog wat in de wals en oefenen de keerwaters. Dat gaat steeds beter, nog altijd niet vlekkeloos, maar we krijgen het toch redelijk voor elkaar.

canadees 2015 9

Zo af en toe gaan we nog eens zijlings naar beneden of met de achterpunt stroomafwaarts, maar verder gaat het eigenlijk wel goed. We scheppen vandaag enorm veel water in onze OPEN Canadees en moeten daarom met enige regelmaat hozen. Nu gaat dat vrij gemakkelijk ;-). Het is het buizenframe dat los begint te laten in het midden en een provisorische reparatie is noodzakelijk. Onderweg moet een dergelijke reparatie andermaal uitgevoerd worden met steviger, gevonden materiaal.
Volgens mij was het rond de klok van drie uur dat we heerlijk in het zonnetje een pauze ingelast hebben om het meegenomen brood nog even te nuttigen. Erg vervelend hoor.

canadees 2015 10

Daarna was het wel flink doorvaren want we wilden wel bijtijds van het water af zijn. Tegen vijven stapten we aan het eindpunt uit. Dames snel omkleden en de auto aan het instappunt ophalen, bij terugkomst boten opbinden en huiswaarts. Kwart over 8 aan het clubhuis, afladen en omladen.
Zo,het OPEN Canadezen weekend zit erop. Samen met Danielle heb ik toch mooi de spirit van het OPEN Canadezen weekend hoog gehouden ;-)

Peilschaal Monschau    : 46 cm
Traject            : Linkeroever na stadje    / Wegbrug Hammer-Dedenborn     ca. 10 km