vaarders; John, Jacques, Laura, Erwin, Wessel, Anke.

Twee weken geleden konden we niet naar Hohenlimburg omdat de baan gesloten was. Nu is er nog steeds nergens water, dus vandaag de herkansing. Het zou een beginnersweekend zijn wat 1 dag is geworden. Dus het was maar goed dat ik meeging, anders waren er ook geen beginners geweest :p. John, Erwin, Hein en ik vertrokken vanaf de club. In Hohenlimburg aangekomen voegden Wessel, Anke en Jacques zich bij ons.

Vandaag heeft Jacques mij uitleg gegeven over hoe ik (nog) beter kan varen ;) Het is erg leuk om elke keer weer van iemand anders met een net iets andere invalshoek wat te leren.

ww holibo 20181125 1

Laura

ww holibo 20181125 1

Jacques

Op een gegeven moment was John in het water uit z’n boot gestapt en gingen de boot en de peddel en de andere vaarders de baan af (en John te voet over de wal). Aangezien we net daarvoor nog redelijk bovenin waren, ben ik daar maar gebleven, dat scheelde weer een keer extra de boot naar boven tillen.

Aan het einde van de dag (we zouden nog 1 keer naar beneden gaan), gingen we nog proberen in het water dinges bovenaan (wat is de juiste term daar ook alweer voor?) te blijven hangen. Dat ging beter dan ik verwacht had, maar ik ging op een gegeven moment toch om. Ik heb dat nog benut door een poging te doen tot rollen (het was immers in het zwembad al een keer gelukt ;), maar na de beginpositie was ik kwijt welke kant ik uit moest bewegen. Het koude water en de stenen tegen m’n helm besloten me om er ook niet heel veel langer over na te gaan denken en maar m’n spatzeil los te trekken. Ik kreeg het wel voor elkaar om naar de kant te komen met de peddel en de boot, dus nadat ik geholpen was mijn boot leeg te gooien (waarbij Hein wat extra water in zijn boot verzamelde bij het uitstappen), kon ik wel daar weer instappen en alsnog de baan afvaren.

Laura

[ww holibo 20181125 1

Erwin

ww holibo 20181125 1

Wessel

Een mooie dag voor Anke om haar nieuwe bootje uit te proberen, zeker omdat Jacques Laura mee op sleeptouw nam, en Erwin, Wessel en John met zijn 3e een rondje gingen varen. Halverwege het spelen kwam er van er van laatst genoemde ineens een boot voorbijdrijven, en moest Anke haar flatspins onder de brug onderbreken om die eruit te gaan vissen. Zelf heb ik in mijn nobelheid ook maar John's peddel nog even gered (sinds wanneer houden we die niet bij ons John?). Na dit intermezzo was John er ook even klaar mee, en kon hij leuke actiefoto's vanaf de kant gaan schieten.

ww holibo 20181125 1

Anke

ww holibo 20181125 1

Hein

Anke heeft (de achterpunt) van haar bootje goed kunnen ontdekken, en was uiteindelijk de walsjes de baas! Ik heb me lekker vermaakt in mijn oranje schuit, een prima herfstig dagje zo. Jammer dat de faciliteiten dicht waren (de duitsers die er wel waren, gingen al vroeger van het water af), dus dat werd buiten even koud lijden met het omkleden. Maar bij gebrek aan echt wildwater hebben we ons prima kunnen entertainen.

Hein

ww holibo 20181125 1