Soms ga je varen omdat er mooi water is, of omdat het mooi weer is,  of omdat er een gezellig weekend wordt georganiseerd, maar ik ging vandaag met een ander doel varen.  Over een paar weken is namelijk de grote boze BASF! 

Of eeh.. zo zag ik hem een beetje.  

Alle andere mensen vinden het de beroemde-fantastiche-leukste-batavierenweek-van-het-jaar-kom-je-moet-mee BASF :D

Nou had ik al wel eens eerder op wildwater gevaren, maar nog niet zoveel, vooral een aantal keer op de Erft.  Dus afgelopen vrijdag gingen we met Stephan, Sigi, Bram en ik een dagje HoLiBu varen, iets spannender dan de Erft. 

ww holibo 20180608 1

In de hoop dat ik daar ergens tussen de golfjes een zakje vol moed zou vinden zodat ik mee durfde naar die BASF!

De deal was, dat als ik die dag overleefde ik mee zou gaan.  En aangezien ik dit verhaal na kan vertellen, is dat dus zeker gelukt!

Na een bijna gelukte rolpoging heb ik me een keer lekker opgefrist in het water, met een zwempartijtje. Want in het laatste deel van de baan zitten drie leuke golfjes, vrij vlot achter elkaar aan. De eerste gingen we netjes een beetje aan de rechterkant vanaf. De tweede ging ook prima, het plan was omdaarna iets meer naar het midden te gaan.  Want de derde golf had mooie tonnetjes aan de rechterkant. 

ww holibo 20180608 1

Maar terwijl ik aan het vieren was dat ik al twee golven overleefd had, en het stiekem zelfs nog leuk vond ook :D  Zat ik opeens tegen de tonnetjes aan met mn puntje. In een poging om nog wat bij te sturen, ging mijn boot net iets te dwars op de stroom en dus parallel aan de golf naar beneden.  En dat was net te ambitieus voor mij, helaas!

Maar.....

Zwemmen is helemaal niet zo erg :D

Want naast dat het verfrissend is, kennen we allemaal de wijsheid "Een dag niet gezwommen, is een dag niet geleerd". 

Dus ik kijk nu langzaamaan met oprecht enthousiasme uit naar de BASF!

Waar ik vast nog heel veel mag 'leren'.

Ineke

 

ww holibo 20180608 1