En lente was het! Heerlijk uitgeslapen, omdat we ook maar weinig bootjes op Boy z'n bus hoefden te binden (althans heen), en omdat 9u ook best een mooie tijd is, waren we in voor een lekker dagje peddelen in Haage. Eigenlijk stond er een heel weekend gepland, en vanwege lage waterstanden (elders), hebben we er een enkele dag Hohe Limburg van gemaakt.

De zon heeft ons meermalen moreel ondersteund, en er een ware lentedag van gemaakt, zoals wel meer in de afgelopen weken. Dat, en het feit dat er een behoorlijke druk achter de Lenne stond (voor de exacte waterstand, voor zover daar bij HoheLimburg over te spreken valt, kijk ik de redactie aan), maakte het een genoegzaam dagje met leuke golfjes.

Action-figures van de dag:
Boy, die zijn roestige surfskills (althans in de kayak) weer kon bij-waxen. Uiteindelijk, als een ware dude, was hij de relaxedheid zelve in zijn bootje, en wist zich stevig te vermaken in de golfjes. Dankzij Boy's taxi-service, organisatie, en vrolijke attitude hebben we deze dag weer succesvol af kunnen sluiten.

holibo 20140323 9

Danielle, die een aantal keer haar eskimoteerrollen uit het zwembad goed heeft mogen demonstreren. (en soms ook wat minder, zie onder). Ook voor haar weer even wennen aan wat druk, maar ook zij wist zich prima te vermaken in de surf). Daarnaast vond ze het nog een leuk idee om ook even te voelen hoe het ook alweer in een slalomboot was. En gezien de big smile, en het feit dat ze zeeeer snel de baan af was, vond ze het vast een hele fijne ervaring ;)

holibo 20140323 4

Sanne, natuurlijk onmisbaar bij dit soort weekenden. Hoewel ze vandaag misschien in de verkeerde boot zat (ze pakte overwegend keerwaters/golfjes, en weinig poortjes.....en.....zie onder) kon ze met deze druk lekker los. Hoewel ze ook een nauwlettend oog op omslaande beginners moest houden, en daarbij natuurlijk de camera zsm paraat had, heeft ze ook weer aardige visdiensten gedaan.

holibo 20140323 8

Patrick, die even het bootje van Cees uitprobeerde. Wat volgens mij wel goed bevallen was, gezien de weinige uitstapmomenten. Aardig wat stukjes om het eiland gedaan, en weer wat nieuwe boot-ervaring. Dat is de trip van Venlo-Haage wel waard toch? 

holibo 20140323 7

En last but not least; ikzelf. Deze dag heb ik weer een aantal leuke leermomentjes gehad, en weer verschillende manieren van omgaan, en dat er toch wel harde stenen in de Lenne liggen....misschien moet ik toch maar eens fatsoenlijk leren rollen (hoewel het schrijven ook wel leuk is). 

holibo 20140323 5

Er mag natuurlijk wel even vermeld worden, dat, ondanks/dankzij/zijwaards-in de druk, en ik natuurlijk de gedoodverfde schrijfkanidaat was, er een aantal goedgeluimde sollicitanten waren voor een mooi verslag:

- Tegen beter weten in: Danielle, die in de eerste golfserie even het boot (en rol-gevoel) kwijt is. (koud he!)

holibo 20140323 1

- Patrick; die met de boot van Cees maar een enkele keren vissen heeft hoeven tellen. (Eigenlijk best goed gevaren.)

holibo 20140323 6

- En; ietwat vermoeid, maar ook dan telt dat je je peddel goed neer moet leggen ;): Sanne naast het eiland.

holibo 20140323 3

Gezien de ervaring van menige in bovenstaande foto's zou het logischer zijn iemand anders' naam onder dit stukje te vinden. Maar aangezien ik het qua kwantiteit redelijk heb overtroffen, besloten toch maar de pen op me te nemen.

holibo 20140323 2

De hele dag door was het redelijk druk, en waren er meerdere groepen wildwatervaarders (met ietwat meer ervaring en salto-skills), die even tussen de slalomtraining door de golfjes kaapten. Met zo'n zonnetje als we deze dag hebben gehad, en de hoge druk was het een zeer goede ervaring, en zeer aangenaam varen. Een klein groepje, maar ook wel weer lekker intensief varen. En er gaat niets boven 5 kayaks op een dikke Mercedes terug.

Tot de volgende keer!
Hein