Hohenlimburg, 25-jan 2014, dag I van het Beginnersweekend.

Zaterdag 25 januari was het dan zover, ik ging voor het eerst met de club mee varen, ik ben nog niet zo lang lid en dit was de eerste mogelijkheid dat ik mee kon. Helaas maar een dag maar dat heeft de pret niet mogen bederven.

Aangekomen bij de baan natuurlijk eerst even langs de baan gelopen om te kijken wat ons te wachten staat. Helaas konden we niet binnen omkleden, dus zo snel mogelijk omgekleed. Eerst even warm gepeddeld en toen rustig de baan af. Was even wennen in de boot wat na 2 minuten al resulteerde in een zwempartij. Daarna heerlijk keerwaters gevaren.

ww holibo 20140125 4

De groep was deels beginners die les hebben gehad van afwisselend Anke & Bart. 

ww holibo 20140125 3

ww holibo 20140125 7

S'middags brak de zon ook nog even door, en met regen/ sneeuw voorspeld was dit een klein onverwachts cadeautje. Daarom zelfs met de hele groep nog even de tijd genomen om een lunch te pakken en daarna weer verder te varen.

S'Middags was mijn doel lekker te surfen in de golfjes die er waren. Ik had (naar mijn mening) een goede golf gevonden en zou en moest daar in surfen. Nu ben ik nog niet heel gewend aan dit type boot dus heb bij één golf meerder pogingen gedaan. En om het mezelf makkelijker te maken dacht ik, ik loop een stukje naar boven en probeer het opnieuw. Daar de boot zo neergelegd dat ik een perfecte glij in het water kon maken. In mijn enthousiasme alvast mijn boot op het 'perfecte glijbaantje' neergelegd. De boot gleed inderdaad perfect het water in... alleen zat ik er zelf nog niet in. Dit werd natuurlijk meteen gebombardeerd tot domste actie van de dag en dus de verplichting tot schrijven van een verslag. Daarna nog veel pogingen gedaan en gelukkig ook nog heerlijk gesurft (heb zelfs een foto als bewijs).

 ww holibo 20140125 6

ww holibo 20140125 5

Mezelf helemaal kapot/ moe gepeddeld waardoor ik op het eind door een domme actie weer om ging. Mijn boot lag aan de andere kant dan dat ik zelf was. Een kennis van mij was ook mee, hij zei 'ik kan je ook wel droog aan de overkant brengen'. Met een droogpak hoef je dan ook alleen maar iemand zijn hoofd en handen boven water te houden maar dit was voor mij de aanleiding om achter om de boot plaatst te nemen. Wonder boven wonder hebben we de overkant bereikt. Zelf een klein beetje opkanten voor de mini stroming die er op het einde nog was is een hele opgave als je achterop zit.

ww holibo 20140125 2

Iedereen was toen wel moe en we zaten toen ondertussen ook al 3 uur op het water. Snel omgekleed en in het dorp nog een lekker biertje / warme chocolade melk gedronken.
Helaas daarna weer naar huis, maar het was een prima dagje varen.

ww holibo 20140125 1

Marije