Na lang wachten waren de coronacijfers voldoende gedaald en de maatregelen t.a.v. reizen zover versoepeld dat we eindelijk weer een wildwaterclubactiviteit mochten organiseren.

Er waren nog even wat zorgen of de Erft nog beschadigd was door het hoge water afgelopen juli, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Alle bekende passages tussen het slalom parcours en Neuss Hafen waren er nog, al waren er wat stenen verschoven. De 2 bomen die al jaren in het water gedeeltelijk in de weg lagen zijn weg. In de wals lijkt het steentje wat je bij laag water vaak raakte zodra je gehapt was door de wals wat naar achteren geschoven, ik heb hem ondanks een paar keer rollen in ieder geval niet meer kunnen vinden...

De beginners waren zeer enthousiast en ondanks een paar zwempartijtjes heeft iedereen zich volgens mij prima vermaakt. Waar de eerste meters bij de spoorbrug nog wankel waren, liepen de meesten na de 1e keer het slalomparcours afvaren meteen weer omhoog voor een 2e keer.
Een extra bonus aan het einde van de dag: ons vaste pizza-mannetje in Neuss heeft de coronacrisis overleefd en is nog even snel in het maken van prima pizza's.
-Sanne

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst wild water gekajakt op vakantie. Dit was zo leuk, ik moest en zal mezelf aanmelden bij een kajakvereniging. Zo gezegd, zo gedaan en de uitnodiging voor een introductie dag kayakken in Erft volgde meteen. Een erg leuke & leerzame dag met verrassend lekker weer! Driemaal gezommen en tussendoor travaseren en keerwaters kunnen oefenen. Maar ach, een dag niet gezommen is een dag niet geleerd denk ik dan maar...
-Femke

 

Waterstand: 70 cm (dalend)

 

S0725642

De eerste instructie wildwater bij de spoorbrug

 

S0715639

Jolien

 

S0765662 kopie

Daarna door het slalomparcours op: Ilse

 

 

S0775669 kopie

Roel

 

S0785675

Rachel

 

S0845707

Rond de lunch het walsje door bij de parkeerplaats: Jolien

 

 

S0865724

Dat kan dieper! Nine :)

 

S0915758

Daarna lekker de rest van de Erft keerwatertjes varen

 

S0925763

Roel

 

S0945775

Femke