Vaarders: Abel, Roos, Ineke, Hein

Waterstand: 75-80 cm (laag)

Zaterdag morgen vroeg opgestaan om met alle spullen opgeladen anderhalf uur later in Neuss (DE) te kunnen zijn. Zodat we daar met vier man het wilde water op konden gaan. Met een heerlijke zomerse middagzon en 653 rafters verder, kregen Roos, Ineke en ik een zeer professionele uitleg van Hein over de Do’s en Don’ts op het water.

Eenmaal op het water nog voor de grote golf stroomopwaarts gegaan om de basistechnieken eigen te kunnen maken alvorens af te dalen voor het grotere werk. Met een aan de wat lage waterstand ging dit nog redelijk goed. De technieken werden vlot opgepakt en we gingen al snel stroomafwaarts naar het wildere gedeelte. Hoewel Hein ons nadrukkelijk verteld had dat we bij overhangende takken uit de buurt moesten blijven en hieraan niet mochten hangen. Werd er voor deze keer een uitzondering gemaakt aangezien het ons een heerlijke handvol verse kersen opleverde.

Na nog wat snelle tips gingen we om de beurt de grote golf onder het bruggetje af en mochten we ons uiterste best doen om zo hoog mogelijk in het keerwater te belanden. Eenmaal allemaal beneden, hebben we om de beurt nog tal van keren kunnen oefenen om de stroming in te varen om na een ’S-Bocht’ weer proberen in het keerwater terecht te komen. Na een tweetal dappere pogingen achterelkaar van Roos om te eskimoteren (red: op de handen nb!), was daar toch gelukkig Hein om haar van een puntje te voorzien. Zo mag ik beter op mijn op-kant techniek letten aangezien eenmaal om, er maar voor koos om te gaan zwemmen. Eenmaal terug in het water en een aantal pogingen van Hein, Ineke en Roos verder, kregen we allen toch wel erge trek en zijn we verder afgezakt om te gaan kunnen lunchen. 

ww erft 20180609 1

Na een welverdiende lunch zijn Hein en ik een van de auto’s verder stroomafwaarts gaan zetten. Zodat Ineke en Hein nog de stroom verder af konden varen, aangezien Roos en ik eerder terug naar Nederland gingen. Waarna bij terug komst Hein nog flink kon spelen op de wals en een hele hoop pirouetten (red: flatspins klinkt stoerder ;) gemaakt heeft. En zo heeft ook Ineke een awesome prestatie neergezet en is dwars over de wals heen gevaren.

ww erft 20180609 1

Na een kleine zwempartij en deze hele mooie foto (onder) als afsluiter, was me dit een hele leuke en gave ervaring welke ik zeker nog eens mee wil maken. 

Abel

 ww erft 20180609 1

ww erft 20180609 1

Nog heel even in de wals gespeeld, zodat Roos nog wat leuke kiekjes kon schieten. Voor Ineke de eerste keer walsje hangen, wat prima ging! Voor mij lekker spelen in mn speelbootje. (Na Roos en Abel uitgezwaaid te hebben, gingen Ineke en ik zoals gezegd nog door om het laatste stuk af te varen. Een stukje prive-les voor Ineke, die haar skills voor de BASF aan het bijschaven was. Na gisteren een dagje Hohe Limburg te hebben gevaren, zat het wel snor met die skills, en voerde ze alle oefeningen perfect uit, en heb ik haar zelfs kunnen overtuigen ook in de moeilijkere frotjes te surfen :). (En heeft ze zichzelf kunnen overtuigen om echt mee te gaan naar de BASF). 

Een heerlijk dagje om de erft nog even af te dobberen, hier en daar wat keerwaters of surfjes te pakken.De totale dag was zeer geslaagd met een 30 graden en zon, blije gezichten in de boot, en mensen die vol overgave in de volgende uitdaging duiken. Altijd leuk als je mensen kunt enthousiasmeren voor wildwater :D. 

Hein