Vaarders: Laura, Regina, Marlou, Sanne, Hester, Annelie, Stefan, Maarten, Casper, Hein

waterstand Erft 68 cm, waterstand Rijn (keulen) 87 cm

Gelukkig hadden we een team scout dat vooruit was. Want hoe vaak gebeurt het nou dat er geen (echt GEEN) water is op Hohen Limburg? Tsjah, dat krijg je als je niet de Facebook pagina in de gaten houdt.... Hester en Marcel waren gelukkig vrijdag al aangekomen in duitsland, om daar te constateren dat ze onderhoud aan het plegen waren aan de wildwaterbaan. Dus dat was nog even wat last-minute paniek, om te zorgen dat het wildwaterdagje niet in het water zou vallen. Gelukkig is er altijd de Erft nog, en konden we zaterdag daar terecht.

Stefan en ik namen de beginners daar even mee naar de spoorbrug, waar we lekker keerwatertjes konden oefenen. Maarten leerde mensen dat de slalompoortjes toch echt niet alleen maar irritant hoeven te zijn op wildwater, en Sanne en Hester hebben zich voor de lunch goed vermaakt in de wals. Een mooie spreiding van onze activiteiten. We lunchte nog even bij de wals, zodat ook Hein zich nog eventjes kon vermaken in zijn nieuwe bootje. 

ww erft 20181110 1

Nadat de basis er lag voor de meesten zijn we bij de lunch even gehergroepeerd, met behulp van Marcel de auto's omgereden, zodat we ook nog een stukje af konden zakken. Voor Regina leverde dat 2 keer een leuke zwempartij op in het begin, maar daarna wist ze hem snel te herpakken, en kon ze er zeker ook van genieten. Het weer en de watertemperatuur zaten heel erg mee, dus we hadden een mooi herfstdagje om te varen.

Eenmaal beneden bij de Rijn aangekomen stond ons daar nog een verassing te wachten. Nog nooit heeft de Rijn daar zo laag gestaan dat we bij de invaart zelfs nog een klein "vervalletje" en zelfs een heus golventreintje kregen. Dus toch nog even kijken of we hier ons achterpuntje in konden prikken. Maarten kreeg zijn slalomboot een aantal keer verticaal, en er was nog een leuk surfje. Echter het water van de Rijn was wel ijskoud, dus echt heel lang spelen was ook weer niet aan de orde ?

Hein

 

Er stond een wildwater weekend voor beginners gepland. Er was echter nergens echt water, dus dan maar een dagje Hohenlimburg. ’s Ochtends aangekomen op de club om de spullen te pakken bleken we niet naar Hohenlimburg maar naar de Erft te gaan. Hester en Marcel waren al bij Hohenlimburg ter plaatse geweest en konden ons doorgeven dat het vandaag dicht was ivm onderhoud, dat scheelde ons voor niets daarheen rijden. Eenmaal onderweg (ik zat bij Maarten en Kasper in de auto samen met Regina), we reden achter Hein en Sanne aan, maar we gingen niet richten het zuiden de A73 op maar richten het noorden :s. De A73 richting het zuiden bleek afgesloten en de omleidingsroute naar Venlo was via Eindhoven. Aangezien wij niet naar Venlo hoefden, na wat heen en weer gebeld met Hein en Sanne, toch maar besloten om te draaien en binnendoor naar de A77. Op ongeveer de tijd die gepland was om in Hohenlimburg aan te komen, kwamen we dus bij de Erft aan waar de rest al was.

Annelie en ik hadden er niet zoveel behoeft aan om een eind te sjouwen moet onze boot, dus we zijn onderaan ingestapt en tot aan de slalombaan gevaren, een mooie warming up. Maarten en Kasper waren ook bij de slalombaan, de anderen begonnen wat verderop. We hebben een tijdje de stroming die onder de brug door kwam in en uit gevaren. Instructies krijgen van een slalommer (Maarten) is toch net wat anders dan de wildwaterinstructies die ik tot dan toe had gehad. Maarten heeft toen ook een slalomparcourtje bedacht, dus dit is de eerste keer dat ik geslalomd heb op wildwater.

ww erft 20181110 1

Na de lunch hebben we de Erft af gevaren in hetzelfde groepje, waarbij Maarten ons heeft laten zien (en laten proberen) dat je op de Erft een heleboel dingen kunt doen die we nog kunnen leren. Aan het eind zagen we ook het voordeel van het lage water: daar waar de Erft de Rijn in stroomt was nu ook opeens interessant water. Daar hebben we dus nog een tijdje gevaren totdat de tweede groep er ook aankwam, waarna we naar de haven gingen en uitstapten.

Laura