Het werd tijd om wat beginners alvast op te warmen voor het wildwaterseizoen. We hebben iedereen die wilde, maar vooral een hoop kanopoloërs, meegenomen naar de Erft. In de winter zijn er eigenlijk geen toernooien, maar de ervaring leert dat je de poolers dan wel mooi de Ardennen onveilig kunt maken.

Bram

Dus, boten opbinden en met 11 man en vrouwen(!) daarnaartoe. Bram, Ineke, Eva, Hein, Bart, Nienke, Sam, Harmjan, Maartje, Daniëlle en Dirk. Met een portie (on)gezonde spanning werden de boten afgebonden. Met zijn allen liepen we richting de brug. Daar bleven we even staan voor een paar korte instructies. Hein vertelde onder andere dat het hier ‘niet zo spannend’ was, uhu. Na een aantal minuten moed verzamelen stapten we daarna iets voorbij de brug in het water.

De ervaren vaarders deden netjes voor hoe we moesten opkanten, naar keerwaters moesten gaan en hoe we het best konden traverseren. Het kostte wat overtuigingskracht en veel aanwijzingen van Hein, maar uiteindelijk durfde ik een klein beetje heen en weer te varen. Op dat moment vroeg ik me nog wel een beetje af wat er nou leuk was aan wildwatervaren.

Gelukkig werd het na een uurtje eigenlijk best wel heel erg leuk! Zelfs zo leuk dat ik een beetje moed kreeg en durfde te gaan varen. En ja, dan kun je er op wachten tot je een keer omgaat dus vandaar dat ik ook gezellig een stukje meetyp aan dit verhaal!

Ineke

Op een gegeven moment kwamen we bij de wals. Het water was vrij hoog dus de wals zag er spannend uit. Na 1 minuutje moed bij elkaar rapen besloot ik toch de wals in te varen (dit was mijn eerste keer wildwatervaren). De eerste paar keer ging het goed. De vijfde keer ging het helaas mis. Gelukkig was het zwemmen niet zo erg want het was hartstikke warm. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Sam

ww erft 201001 1

Tips voor als je beginners meeneemt naar de Erft:

  • De Erft is niet te vergelijken met de vijver. Hoe stoer ze ook zijn, hoe goed ze ook op de vijver kunnen poloën: zet ze in een vergeeflijke boot (Diesel, Burn). Ja echt. Je wilt dat ze het leuk gaan vinden, en dat lukt niet als ze 10 keer omgaan ;)

  • Laat ze genoeg kleding (liefst wetsuit) aantrekken, ook als het zonnig is. Ze gaan zwemmen.

  • Vergeet niet te melden dat je zelf lunch mee moet nemen.

  • Vaar sowieso ook de Erft af, dan zit er wat ontspanning tussen de spanning. En geeft een beter gevoel van wat wildwater is (spanning, maar ook rust en natuur).

  • Lekkere pizza’s eet je bij Pizza Snack aan de Zollstraße.

  • Draai je dopje dicht. Dat scheelt schrijven.

Bram

 

ww erft 201001 1

ww erft 201001 1