Anke heeft even geïnformeerd: Sint Oedenrode is veranderd in een moeras en de HKC slalombaan een vlakke sloot geworden. Dus geen slalomtraining aldaar. Als alternatief stel ik voor vroeg naar de Erft te gaan zodat ik 'smiddags nog andere sociale verplichtingen kan volbrengen. Half 9 clubhuis en dan uiterlijk 13:00 uur weer wegrijden uit Neuss.

Bart, Anke, Saskia, Sanne en ik laden op. 2 speelbootjes op de ene en drie slalomboten op de andere auto.

Tegen half 10 rijden we de bui in om er nooit meer uit te komen. Met bakken komt het uit de hemel. De wegen rondom Neuss staan blank en op de parkeerplaats aan het Wiesenwehr moeten we moed verzamelen om de auto uit te gaan. Sanne zet de toon en begint onder de achterklep om te kleden. Nu moeten we wel volgen.

Even later liggen Sanne en ik in de wals en peddelen Anke, Saskia en Bart in hun slalomboten naar boven om op het parcours bij de brug te gaan trainen, die zien we een uur later een keer terug als ze een broodje komen eten en verder rond kwart voor een weer.

Sanne en ik concentreren ons op de wals en hebben de eerste 2 uur het rijk grotendeels alleen, er is een enkele Duitser bezig die steeds een front loop, een Phoenix Monkey en dan een back loop probeert, de eerste twee gaan goed, bij de backloop spoelt hij er altijd direct uit, dus zo blijft de rotatiesnelheid in de wals hoog en komt iedereen volledig aan zijn trekken.

ww erft 20160625 3

Ik maak Sanne verder wegwijs in de wals.  Eerst concentreren op de side surf, bootje onder controle brengen en naar het vallende water blijven kijken. Pas daarna de volgende stappen. Gestaag gaat het beter met de side surf en kan ze beginnen aan de eerste spin pogingen aan de uiteinden van de wals. De kanten wisseling halverwege de spin is nog wat roestig en de rol is ook door vocht aangetast. Eerst komen er nog even twee handjes boven water, ik ben te ver weg en daar is het koppie al :)

Dat herhaalt zich zo een paar keer totdat ik de juiste plek langs de hoofdstroom heb gevonden waar Sanne altijd ondersteboven voorbij komt drijven als de wals de controle over heeft genomen. Zo weet ik haar toch nog een aantal keren een puntje te geven.

ww erft 20160625 1

Mijn spinnetjes gaan redelijk goed en uiteindelijk komt er zelfs weer een backstab en een cartwheel uit, ook roestig, maar de oude trucjes komen beetje bij beetje weer terug. De Loki is een top boot voor al dit oude trage rodeo werk.

Het laatste half uur komen er 3 jonge Duitse gasten bij, gezien de kleding vaart er eentje in het nationale team, dat is ook wel te zien, deze jonge honden zijn volledig thuis in het Wiesenwehr en roteren als een dolle. We komen er niet echt mer aan te pas. Sanne vind dat wel best, die heeft de pijp al aardig leeg. Ik haal de moves met risico op een washout uit mijn repertoire en speel nu wat meer op safe in de wals zodat ook ik flink lange runs kan maken.

Intussen komt er van alles langs drijven, hete honden, rubber worsten, volgeladen rafts, het wordt tijd om te gaan denk ik.

Rond half een houden we ermee op en 10 minuutjes later komen ook de slalommers naar beneden gevaren. Ze hebben heerlijk getraind en ook daar werd het, het laatste uur steeds drukker. Volgende keer nog een uurtje eerder vertrekken zodat we om 9 uur in het water kunnen liggen, dan heb je de wals 2-3 uur voor jezelf.

Het is niet droog geweest deze dag en terug naar Nederland wordt het niet beter. Echt perfect vaardagje dus.

Waterstand bij Neubruck was 85-90 cm (ideale waterstand schat ik in) en stijgt later die middag naar 110 cm.

 

cu, Menno