Op de zonnige ochtend van zondag 28 juni stonden er 7 Batavieren bij de club voor een dagje varen op de Erft: Niet iedereen was helemaal wakker, dus na wat chauffeurswissels konden we vertrekken.

Bij de erft sloten ook Kate en Peter, twee kajakmaatjes van mij, aan. Met de hele club naar boven gelopen, waar Sanne, Nienke, Bram, Patrick en ik eerst naar de spoorbrug zijn gevaren om even warm te varen. Een paar keer keerwaters gevaren bij het slalomparcours en toen was het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch zijn wij weer naar boven gevaren voor nog wat extra oefening met keerwaters varen. Danielle heeft toen ook een tijd bij ons aangesloten.

erft 20150628  2

erft 20150628  4

Voor Nienke was dit pas de derde keer op stromend water, na de lunch moest ze even herinnerd worden aan het opkanten, maar de rest van de middag heeft ze heerlijk en netjes bij de brug van het slalomparcours gevaren, en alle keerwaters zijn gehaald. Ook bij Bram en Patrick ging het varen lekker, en die hebben daarnaast ook hun haren droog weten te houden (als enigen). Mooie stroming met meerdere keerwaters, waar we allemaal leuke routes hebben kunnen varen.

erft 20150628  1

Conrado, Danielle, Peter en Kate zijn de dag begonnen met het slalomparcours afvaren, daar paar rondjes gevaren en toen vertrokken naar de speelwals, die met een waterstand van 85 cm (peilschaal Erft- Neubreuck) leuk stond. Ze hebben een heerlijke middag vermaakt met spelen in de wals, lekker in de speelbootjes oefenen, gelukkig zit de rol er goed in. Danielle had het speelbootje van Saskia mee, en die heeft ze goed kunnen uitproberen, helaas bleek (tot 2x toe) haar rol niet bom-proof.

erft 20150628  3

Bij het spelen in de wals hadden Sanne en ik helaas ook hetzelfde probleem, en aangezien wij er vandaag waren om les te geven, en we vaker dan degenen die we les gaven hebben gezwommen, aan mij de schone taak het stukje te schrijven.

erft 20150628  6

erft 20150628  5

Om 17 uur waren we weer omgekleed, en hebben we pizza gegeten in Neuss (die route beschrijving van de pizzeria moet denk ik ook maar op de site komen, want snel, goedkoop en lekker wordt dit ondertussen ook vaste prik na de erft).Heerlijke zomerse dag, waar iedereen zichzelf heeft kunnen uitdagen!

Marije