Dagje naar de Erft op 28 juni 2014
Waterstand; 90 – 100 cm (peilschaal Neubruck)

Binnenkort zal de afsluitende tocht op de Erft voor studenten zijn, maar Sanne, Marije en ik kunnen deze datum niet. Om toch te kunnen varen, besloten we gezamenlijk te gaan en nodigden de andere Batavieren uit om mee te gaan.

Hoewel er mensen twijfelden om mee te gaan, bleef het bij de oorspronkelijk drie en de zaterdag in kwestie bonden we drie boten op het dak van Sannes auto.
Rond 12.00 kwamen we op plaats van bestemming aan en daar hoorden we dat er getraind werd bij het slalomparcours. Daarom besluiten we net boven de wals via de glijbaan het water op te gaan en als warming-up stroomopwaarts te varen naar het slalomparcours.

Bij het slalomparcours aangekomen ligt er niemand op het water, dus gaan we daar oefenen met traverseren en het in- en uitvaren van keerwaters. Sanne en Marije geven mij duidelijke instructies om deze beginner weer even op weg te helpen. Ondanks alle goede tips en aanwijzingen heb ik echter toch al zeer snel een goede reden om dit stuk te schrijven....

P6290471
P6290482

Enkele minuten na mijn zwempartij begint de training met afvaartboten weer en we gaan op een iets rustiger stuk water bij het slalomparcours verder. Na verloop van tijd zoeken we een nieuwe uitdaging en gaan we stroomafwaarts om te spelen bij de wals en nog verder stroomafwaarts onder de brug.

P6290490
P6290494
P6290496

Na de lunchpauze herhaalden we het parcours van eerder op de dag door richting het slalomparcours te varen. Toen we zagen dat ze nog steeds druk bezig waren met de afvaartboten, hebben we rechtsomkeert gemaakt om te oefenen in de wals. Daar was het ook redelijk druk met freestylers en rafters, dat we besloten weer stroomafwaarts onder de brug te gaan varen. Marije verplaatste zelfs een aantal rotsen om hoger stroomopwaarts te kunnen starten.

P6290523

Na een flink aantal oefeningen, zagen we dat de wals stroomopwaarts ondertussen verlaten was. Marije en Sanne wilden graag in de wals hangen, Sanne wilde ook graag oefenen met eskimoteren in stromend water en ik wou daar wel graag traverseren door de stroming.
Zo gezegd, zo gedaan en we gaan dus oefenen bij de wals. Sanne laat zich omvallen in de stroming en komt eskimoterend boven al bij haar eerste poging. Marije gaat walsje hangen, wat prima gaat en ik wou hetzelfde proberen. Op aanwijzingen van Marije ga ik de wals in, blijf even hangen en probeer er daarna uit te komen. Dat lukt niet en ik word gelanceerd uit de wals.

P6290533

Nadat ik ben bijgekomen van de schrik tijdens een korte pauze, was het tijd om de wals weer in de gaan. Sanne besloot al zijwaarts de wals af te gaan en dat ging prima. De dames gingen nog een paar keer in de wals hangen en ook ik deed nog een poging, wat ditmaal een stuk beter ging. Na nog veel te hebben geoefend, besluiten we dat het genoeg is voor vandaag en stappen we uit.

P6290535

Na alles in en op de auto te hebben gekregen, blijkt het al half 7 te zijn. Marije wist nog precies waar de pizzeria van de vorige keer was en daar sluiten we deze leuke en leerzame dag af met een cola en een lekkere warme pizza.

Annelie