Vaarders: Martijn, Laura, Erwin, Hans, Erwin, Cees en ik.

 

Bekijk ook de film

Na een stevige rit troffen we Martijn bij de brug over de dhron in Grafendhron, die al vroeg vertrokken was uit Helmond. Zijn boot werd overgeladen en iedereen kleedt zich om, Droge spullen bij Martijn in de auto, die we achterlaten.

Op naar een instappunt, na wat twijfelen een plek gevonden. De Dhron heeft goed water en stroomt lekker door, onze tocht is ca. 15km. Lang, maar met deze stroming oke, denken we.

We dachten dit voor het donker wel te fiksen, maar…………… niet dus. Gelijk bij de instap was het bingo, voor het instappen eerst maar een stuk of vier bomen voorbij gelopen. Zo ging de tocht eigenlijk constant.

Ca. anderhalve kilometer verder waren we ook anderhalf uur verder, Na een paar leuke stroomversnellingen, een stuwtje, natuurlijk vele bomen en natuurlijk wat zwempartijen van mij heb ik de helft van de tocht niet meer gevaren.

Van de eerste 6 km hebben we allemaal ca. 3km. gewandeld. Voor mij was de tocht ¾ wandeltocht met boot. Ik was uiteindelijk het eerst bij de auto in het donker.

15-20 minuten later waren we weer compleet.

Uit eerdere verslagen hadden we kunnen weten dat de dhron veel bomen had, wij hoopten dat die inmiddels weg waren, maar dat was natuurlijk niet zo en dat is best jammer want het is een mooi riviertje.

 

ww dhron 20231223 1

 

ww dhron 20231223 2

 

ww dhron 20231223 3

 

ww dhron 20231223 4

 

ww dhron 20231223 5

 

traject:  Grafendhron tot ???? Zie verder gebiedsinformatie duitsland Eifel Hunsruck

Waterstand: 74 cm stabiel op peilschaal Papiermühle. (inschatting: 70 cm is een leuk minimum)

Rien

Film