Het ging weer een week veel regenen dus werden er weer plannen gemaakt om naar de rur te gaan. Ik had eindelijk de tijd om mee te gaan en na veel app contact was het plan om de zondag te gaan en er waren ook een paar die zaterdag gingen varen. Het was nog even spannend of de zaterdag wel doorging omdat er niet veel regen was gevallen. Gelukkig was er volgens Hans en Anke net genoeg gevallen om te gaan varen.

De plannen werden gemaakt en zo vertrokken we zaterdag ochtend vroeg met zijn 3 en naar Monschau. Tijdens de autorit mijzelf nog even ingelezen over de rur omdat het mijn eerste keer wordt. Hans wachtte in Monschau op ons en hij had nog een gastvaarder gevonden op de parkeerplaats.

Na in de regen te hebben omgekleed en het water al weer een stuk hebben zien stijgen vertrokken we met zijn 5-en Anke of onze duitse gastvaarder voorop Marlou en ik daarachter en Hans achteraan.

Door het stijgende water bleek de het water nog best hard te stromen waardoor er veel leuke stroomversnellingen waren. Na een tijdje kwamen we aan bij de eerste grote passage onder de brug.

ww rur 20230401 1

ww rur 20230401 2

Mij werdt verteld dat ik over rechts moest beginnen en dan gewoon verder. Iedereen kwam goed door de passage en hierna vervolgde wij onze weg door het bos op naar de bocht van cees.

ww rur 20230401 3

 

ww rur 20230401 4

 

ww rur 20230401 5

Ook hier kwam iedereen er weer goed doorheen en zo gingen we opweg naar het dorp.

Maar nu de reden tot schrijven: door de korte nacht en het snel bij elkaar rapen van mijn spullen had ik niet te tijd om mijn ochtend routine te doen. Dus dat moest er halverwege het bos uit. De woorden van Hans waren “Jeetje wat stinkt het, ik ga alvast wat lager liggen". Na het lozen van dat extra gewicht gingen we dus weer door.

ww rur 20230401 6

 

ww rur 20230401 7

Na het stuk opdragen en een klein stukje van de erg lage Perlbach te hebben gevaren gingen we opweg naar het dorp. Hier begon de spanning toch wel te komen richting de eerste stuw die volledig over rechts genomen te worden. Door de nog steeds stijgende waterstand zaten er flinke walsen achter de stuw waar je liever niet in wilde blijven plakken.

De volgende passage was de favoriete töter, ook hier hebik van  Anke en onze duitse vriend afgekeken hoe ze het voeren om dat vervolgens na te doen, zo zijn we vervolgens ook de rest van de stuwen afgegaan waarna  we bij de uitstap aankwamen.

Het was voor mij een zeer geslaagde eerste keer en ik hoop het nog veel vaker te kunnen gaan varen.

Lucas

 

peilschaal brug Reichenstein stabiel 60 cm

peilschaal Hotel zum stern 110 cm rond half drie

peilschaal Monschau 64 cm licht dalend