De regenverwachting is hoog, en de temperatuur nog enigszins aangenaam. Tijd voor een tripje Monschau, want de Rur stroomt!

Met een groepje vaarders (op eigen initiatief) rijden we in meerdere auto’s naar de instap. De waterstand is goed, het zwervershokje leeg en aardig schoon, dus daar kunnen we mooi droog omkleden. Omrijden duurt zoals altijd lang, maar genoeg mensen (Belgen, Duitsers en Nederlanders) bij de instap om even een praatje mee te maken en de tijd te verdrijven.

We varen met een groepje van 8 de rivier af. Lekker keerwaters varen, surfen en traverseren. Ik kende deze groep vaarders nog maar nauwelijks, maar allen kunnen aardig varen!

De rivier is ietswat ruiger dan ik me herinner, maar des te leuker. De (drie) vervalletjes net voor, in en na Monschau zijn altijd weer even spannend maar vallen ook altijd wel weer mee. De Favoritentöter pak ik netjes precies over het tongetje, waardoor mijn boot zelfs bijna los komt van het water terwijl ik vooruit schiet.

 ww rur 20220104 1

De berenkuil links / links van het midden gevaren welke steiler naar beneden ging dan in mijn herinnering. Hierna lijkt het varen klaar te zijn, maar dan zit er nog net een walsje in waar we allen in gestopt werden.

ww rur 20220104 2

 ww rur 20220104 3

Bij de uitstap gekomen vond ik het wel goed geweest (en tijd voor overheerlijke chocomelk en apfelstrudel, zie onder). Echter gaat de meerderheid van de groep nog wel een snelle tweede ronde!

 ww rur 20220104 4

Waterstand: 68 cm volgens peilschaal “Hohe Rur / Durchfart Monschau”. Peilschaal bij de instap, brug van Reichenstein: 56.3 voor ochteninstap, 53 tijdens middaginstap.

Batavieren vaarders: Rob, Jaivi, Tom & Eva

Zoals te lezen; geen domme dingen, zwemmers, etc dit keer, dus heb ik toch maar de vrijheid genomen om een kort stukje te typen.

Groetjes, en een goed vaarjaar gewenst!

Eva