Riens-wijze:

Zoals elke dag begon mijn wekker om 6.00 uur te rammelen. In eerste instantie dacht ik nog foutje, lekker omdraaien en dag wereld, maar nee, ik ging mee naar de bovenrur. Lekker weer en goede waterstand ca. 80 cm. beloofd een mooie dag. Koffie lunchpakketje ontbijtje boot op het dak zooi in de auto en 8 uur bij het clubhuis. Alles ompakken op de juiste auto’s en op naar Reichenstein.

Zoals te verwachten was het flink druk op de parkeerplaats en dus ook op het eindpunt. De festiviteiten in Monschau bemoeilijkten het omrijden en ons geduld werd aardig op de proef gesteld.

ww rur 20171223 1

Maar goed uiteindelijk lagen we allemaal op het water en kon onze run starten. Het varen ging prima ik zat goed in mijn boot en pakte alle keerwaters die ik wilde halen, totdat.

Nog een bocht en dan was het wasbord, geen spectaculaire passages meer en de concentratie op een laag pitje kwam ik toch nog in moeilijkheden, botste ergens tegen kwam dwars en was te laat met opkanten. Met een snelle lage steun had ik dat wel kunnen redden maar ik besloot dat het ook met een rol zou kunnen, dus liet hem gaan.

Neus op de boot, paddel klaar leggen en ….. bodemsteen in mijn rug die, zo mooi voorover gebogen, geen zwemvest had op die plek. Dat was voor mij einde tocht, ik was niet alleen door die botsing alle lucht kwijt maar had ook een dusdanige blessure opgelopen dat ik mijn boot nauwelijks nog uit het water kon trekken. Wederom had ik een wandeling in kanokleren over de kerstmarkt voor de boeg.

Een troost, ook een wandeling over de kerstmarkt langs de rivier is hilarisch. Onder de eerste brug lag iemand in de wals die er niet zo makkelijk wegkwam en het medeleven op de brug was overweldigend. Uiteindelijk verlost werd er geapplaudisseerd. Natuurlijk lag iedereen in het keerwater er onder te wachten en werd er stevig gesurft op de golf. Twee Nederlandse dames kwamen tot de conclusie dat de vaarders tegen de stroom in wilde komen maar niet tegen de druk omhoog kwamen en dachten dat er zou worden overgedragen.

Al bij al een mooie dag waaraan ik echter nog wel een tijdje herinnerd zal worden.

Rien
 
Vaarders: Rien, Mark, Bart, Wessel, Jaivi, Jacques
Parasietjes: Rick, Wouter, Sido
Peilschaal Reichtenstein: 55cm
Peilschaal Monschau: 72 cm
Boven rur brug Reichenstein t/m waterzuivering achter dorp
 
Na veel mailverkeer was er een clubje wat zaterdag zou willen varen. Met vier man vertrokken vanaf het clubhuis. Bij de parkeerplaats van de boven rur was het toen we aankwamen om 11:00 ongekend druk. We konden bijna niet meer parkeren. Okawa was ook present, verder veel Duitsers en Belgen. Om 11:30 kwamen ook Sido en Wouter aan vanuit Utrecht. Wessel twijfelt nog, misschien was dit wel het stuk wat was afgeraden om te gaan varen. Hij besluit de gluhwein te gaan proeven op de kerstmarkt. Het omrijden ging dramatisch, omdat het dorp was afgezet voor de kerstmarkt. Na twee mislukte pogingen toch besloten het verbodsbord te negeren en zo konden we om 13:00 eindelijk instappen. 
 ww rur 20171223 1
ww rur 20171223 1
De waterstand was heel mooi. Overal waren mooie speelwalsjes en golven. Niet al te veel stenen en een goede waterdruk toverde een glimlach op onze gezichten. Ik vergeet iedere keer weer hoe mooi het boven stuk ik. Steeds als ik denk dat er niks leuks meer komt, is er om de bocht de volgende passage. Voor het wasbord besluit Rien zijn nieuwe duikerslaspak uit te proberen. Deze werkt perfect, hij verliest enkel wat laselectroden uit zijn zakken. Wat extra bescherming op de onderrug had geen kwaad gekund. 
 
De perlenbach is koud en dwingt me mn moffen weer aan te trekken. De steen onder de brug sla ik even over na de foto's van Bart zijn Fluid te hebben gezien. Rick komt nog spectaculair vast te zitten in de wals bij de gluhweinpit. Meerdere mensen denken dat hij aan het verzuipen is. Wij lachen enkel. Bart verlost hem eindelijk uit zijn lijden door hem een puntje te geven. Ik was zelf al lang gaan zwemmen. De berenkuil leek wel hoger geworden en gaf met deze waterstand een harde klap tegen je lichaam. 
 ww rur 20171223 1
ww rur 20171223 1
ww rur 20171223 1
ww rur 20171223 1
 
Het was een mooie dag.

 Jaivi