Na een week met heerlijk weer begint het gelukkig vanaf vrijdag mooi te plenzen. Vooral zaterdag is zo veel regen gevallen waardoor we uiteindelijk toch kunnen besluiten de boven Rur te gaan varen. De organisatie is hier erg blij mee, helaas hebben we wel nog twee beginners moeten afbellen. Als we aankomen bij de Rur blijkt het water een hoogte van 50 a 55 cm bereikt te hebben en kunnen we mooi gaan varen.

ww rur 20170319 5

ww rur 20170319 5

ww rur 20170319 5

Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik echt een sloot afgevaren was dus dat was even wennen. Het spotten van keerwaters was ik een beetje verleerd en schoot zelfs een keer helemaal langs de groep heen, stootte tegen een steen aan en sloeg om. Heb ik wel even mooi mijn rolkunsten kunnen showen en kon een mooi keerwater in varen. Hierna kreeg ik wat meer begeleiding en tips van Hein en Sanne, waarna ook voor mij dit stuk hartstikke prima te varen was.

ww rur 20170319 5

Jeroen had zijn mooie roze speelbootje mee, maar helaas was het water niet diep genoeg om echt los te gaan, al heeft Cees zijn boot nog wel een keer mooi op zijn voorpunt gezet.

ww rur 20170319 5

Bij een parkeerplaatsje houden we pauze, waarna we een stuk overdragen. We stappen in een klein zijriviertje (Perlbach) weer in waar we beginnen met een leuke glijbaan onder een bruggetje door.

ww rur 20170319 5

ww rur 20170319 5

ww rur 20170319 5

Helaas is dat voor mij het enige leuke stuk. Het water staat erg laag en het is enorm keien rijden. Ik krijg nog een tak in mijn gezicht en ben het redelijk beu.

ww rur 20170319 5

Sanne stelt voor dat ze voor gaat varen voor mij. Echter blijkt dit ook niet zo’n succes. Ik knal er snel achteraan/doorheen en dan komen we gelukkig weer op de Rur uit.

ww rur 20170319 5

Nog een verval en dan varen we Monschau in. Wat is dit mooi om doorheen te varen. Witte gebouwen, een kasteeltje, hoge muren. We trekken nog wat bekijks. Het stuwtje in Monschau ziet er zeer interessant uit. Links een hoop stenen met een hoop wit water. Het grootste deel van het water gaat die kant op. Iets rechts van het midden zit een soort geultje waar je in terecht wil komen, maar onderaan rechts van die geul steekt een grote tak uit het water. Ik vind het wel spannend. Bram vaart voor mij naar beneden en ik hoor best wel een harde knal. Gelukkig heeft hij goed gesteund en is hij blijven zitten.

ww rur 20170319 5

ww rur 20170319 5

Ok, dus iets meer naar rechts dan Bram. Ik vaar naar beneden en alles gaat goed. Dat viel uiteindelijk toch wel mee. We varen Monschau uit via nog een stuwtje. Er is schijnbaar een nieuwe kanogleuf aangelegd, dus het is even goed kijken, maar verder niet veel aan de hand. We moeten nog een stukje doorvaren, want de auto’s staan achter een gebouw dat volgens mij een waterzuiveringsfabriek was (?) We stappen uit en na snel omkleden gaan Bram en Hein de andere auto halen. We eten in Monschau bij een gezellig restaurantje een schnitzel en gaan er weer vandoor. We zijn redelijk op tijd terug op de club, maar helaas voor Jeroen moet hij nog een stuk verder rijden.

 

Traject: boven Rur

Vaarders: Bram, Eva, Jeroen, Hein, Sanne, Cees