Veel regen de hele week, vaak de waterstanden in de gaten houden, ik was er van overtuigd dat er gevaren kon worden op de Rur. En ja hoor er stond zaterdagochtend een mooie 80cm (internet peil schaal Monschau) dalend. 8:00u afgesproken op de club. Met twee auto´s vertrokken we (Sanne, Jorien, Erwin (Rotterdamse vriend van mij) en ondertekende zelf) ri Reichenstein. Auto omrijden en snel het water in.

ww rur 20131109 2

Was weer lekker om op stromend water te zijn. Voor Erwin was het best wel afzien en was niet zo lekker aan het varen, terwijl het best goed ging. Na een keer gezwommen te hebben, is hij helaas uit gestapt en moest wel een heel eind lopen naar de auto.

ww rur 20131109 6

Jammer. Met zijn drieën gingen we verder naar het wasbord. Onderweg nog wat spelen. Jorien stapte uit bij het wasbord, dit was van haar een verstandig besluit. Ze wilde haar schouder niet al te veel belasten. Samen met Erwin vervolgde ze haar weg met de benenwagen naar het eindpunt. Jorien droeg de boot netjes op haar schouder en Erwin sleepte zijn boot 5km over het asfalt naar de uitstapplek.

ww rur 20131109 8

Sanne en ik gingen verder door de stad, hoe het volgens mij de bedoeling is met kajakken; in de boot op het water en een peddel in de handen. Molenstuw was easy, helemaal over rechts. Kampioensmoordenaar was lekker, Sanne vaarde hem netter dan mij, ik lag beneden meteen stil en ik kwam niet zo netjes in het keerwater. Sanne het laatste stukje nog wat spannend, maar ze heeft het hele stuk heel erg netjes gevaren! Klasse! Mijn achterkant werd nog bijna gepakt door een stevige wals in het laatste stukje, ging net goed. Daarna hebben we nog lekker afgesopt naar de uitstapplek bij de fabriek na de camping.

Conclusie:

  • De volledige wildwatercommisie lag zaterdag op het water!
  • Jorien baalde een beetje dat ze tussentijds was uitgestapt, volgende keer vaart ze denk ik door.
  • Er waren een hoop redenen van andere leden om niet mee te gaan, een kapotte wasmachine, een molencursus, bruiloft, vervoersproblemen. Dat zal best, maar wij hebben een topdag gehad! :-)

Jorn

ww rur 20131109 1

 

ww rur 20131109 3

ww rur 20131109 4

ww rur 20131109 5

 

ww rur 20131109 7