Nu ook met de Film van de boven Rur

Ik zat twee weken met kriebels in de buik: er was water op de boven Rur maar ik had geen tijd. 

ww rur 20121229 7

Jacques, herintreder

Gelukkig bleef de waterstand hoog en bleef het regenen. Daarom maar snel een berichtje geplaats en inderdaad op zaterdag 29 december gingen we naar Monschau. Ik zou Cees F en Sven ophalen in Best. Hans, Menno, Bart, Cees V. en Jorien gingen direct vanuit Nijmegen. Helaas versliep Sven zich (dat was hem in dienst niet gebeurt, het verval treedt in) dus waren we uiteindelijk met z'n zevenen.

Om half 11 kwamen we in Reichenstein. En er stond water. Niet zoveel als de week ervoor maar toch genoeg. Na een paar minuten kwam de 2e auto ook aan en konden we omkleden en omrijden. Om kwart voor twaalf stapten we in. Jorien had 5 maanden niet gevaren en ook Hans was net hersteld van een griepje. We moesten het dus een beetje doseren. Voor mij was het alweer 7 jaar geleden dat ik op de Rur had gezeten dus ik had er veel zin in.

ww rur 20121229 2

 

ww rur 20121229 3

Jorien, ook herintreder

Op de 1e speelplek liet Menno al direct zien hoe het moest en Hans kreeg een uitgebreide opfriscursus spelen in de golf, ondanks de jas die hij algelopen week heeft uitgedaan, gaat het best goed, de spin lukt en de grijns gaat de hele tocht niet meer van zijn bakkes.

ww rur 20121229 4

De passage bij de 1e brug werd zonder mankeren genomen. Jorien liet zien dat 5 maanden niet varen best wel lang was, zeker als je la douce France boven je conditie laat prevaleren. Bij het traverseren kreeg ze toch nog even natte haren. De rol was roestig maar zat er nog in gelukkig. Ook de volgende knelpunten (peddel gevaar voor Cees V. en boomgevaar voor Cees F.) werden geslecht. 

ww rur 20121229 5ww rur 20121229 6

Cees, veelbetreder

Cees v voer bedachtzaam in zijn finkenmeister en probeerde vooral vijandelijk bootpunten van zijn peddel weg te houden. De vorige is door Boy aan gort gevaren. Als bewijs dat boy daar niets aan kon doen proberen de overige Batavieren bij ieder keerwater zoveel mogelijk over Cees heen te varen.

ww rur 20121229 8

Nieuwe peddel geeft veel controle, wel oppassen voor andere boten...

 

ww rur 20121229 9

Surfen batavieren stijl

Het was droog, lekker en af en toe kwam er een lekker zonnetje door. 

ww rur 20121229 10

Brrr, natte haren

Na wat spelen en natte haren voor Bart en Cees F. verrichtte Cees namens alle Batavieren een goede daad door een verdwaalde kanoer te redden die dwars op de rotsen was gelopen en kwamen we aan bij het wasbord. Deze droegen we over en pikten gelijk de Perlbach mee. De Molenstuw voorzichtig langs de zijkant afgevaren en daarna door Monschau. 

ww rur 20121229 11

Bart en Cees lieten het publiek meegenieten van hun kunsten en ik liet zien dat ook een moeilijk bereikbaar golfje te halen is. Na de Favorietentoter en de laatste stuw kwamen we om half vier tevreden op het uitstappunt.

ww rur 20121229 1

 Coole stijl van Staay

ww rur 20121229 12

Jorien in de rechtuit omhoog steil 

Jacques