Erft 2013

Waar zal ik beginnen.......

Om half negen in de ochtend ben ik bij het clubhuis. Mij was gevraagd te rijden omdat ik dakdragers heb ;-).

Ik heb geen idee meer hoe laat we aan zijn gereden, maar ik zit met 3 studenten in de auto en de anderhalf uur durende reis is aangevangen.
Aangekomen bij de Erft wordt alles uitgepakt en in de berm neergelegd. Een dame met een camper, Busje van mama Jorien, Maarten en ikzelf rijden naar het eindpunt en zetten daar de auto neer. Zelf dacht ik al in vol ornaat aangekleed te zijn. Bij terugkomst bleek ik mijn zwemvest in de auto te hebben laten liggen. Reactie van Jorien: stukje schrijven...... OK.... nou, dat had ik wel verdiend. Onderwijl bleek ik met wat onderlinge ruilacties toch over een zwemvest te kunnen beschikken en hoefden we dus niet terug te rijden......

ww erft 201307 7

We maken een kleine voettocht naar de plek waar we in kunnen stappen. Daar werden we opgedeeld in twee groepen. Sanne en Jorien gingen met de studenten, Myrthe en patrick mee en "de rest" ging met Maarten mee. Wij gingen nog een stukje stroom opwaarts, de rest het bruggetje onderdoor.

ww erft 201307 8

Stroomopwaarts kregen we te maken met onze eerste stromen en keerwaters. Jorien en Sanne deden hun uiterste best om ons alles uit te leggen. Uiteindelijk komt het toch aan op het gevoel van jezelf en heb je goede en minder goede acties. Helaas werden de minder goede acties af en toe "afgestraft" met een zwemactie. Zelf had ik die helaas ook enkele.

ww erft 201307 6

 

Nadat we geoefend hadden in de stroming gingen we ook het bruggetje onderdoor en zagen daar de verschillende poortjes hangen en onze andere helft van de groep daar lekker in spelen.

ww erft 201307 3

Liggende in een keerwater zagen we hoe leuk het spelen in het water kan zijn.

ww erft 201307 1

Natuurlijk mochten we zelf ook weer spelen en ook daar gingen we weer zwemmen. Wel weer veel geleerd natuurlijk ;-).

ww erft 201306 1

Ik weet niet mee hoe laat het was, maar uiteindelijk verlieten we het bruggetje en voeren we lekker relaxed langs braamstruiken naar onze lunchplaats. Even nog een walsje over en daarna lekker in het zonnetje de boterhammetjes naar binnen werken.

ww erft 201306 2

Na de lunch weer in de stroming peddelen en weer een paar zwempartijtjes. Veel zouden we die middag niet meer doen onderweg naar de haven. Uit coulance is Myrthe ook nog eventjes gaan zwemmen (of ze had het gewoon warm) onderweg ;-) Termen als traverseren en surfen kwamen nog even voorbij, maar ik geloof dat de condities voor ons niet heel erg gunstig waren.

ww erft 201307 4

We hadden ze al bij aankomst gezien, de grote rubberen boten waar personages met verschillende kledij mee de erft af gingen. Onderweg kreeg ik een aanvaring met een van die apparaten en werd letterlijk "de keien" op gestuurd. Gelukkig geeft het rubber wel iets mee, maar het zal er zeker spectaculair uit hebben gezien. Maar goed, we varen verder en uiteindelijk komen we uit op de Rijn. Ook daar weer een stroming. 

ww erft 201306 3

We varen de haven binnen, legen het water uit onze vaartuigen en moe maar voldaan komen we bij de auto's uit.

Daar kleden we ons in droge kleren, binden de boten weer op de daken en spreken af naar het clubhuis te rijden. Daar aangekomen wordt alles netjes weer naar binnen gedragen en worden er plannen gesmeed om een BBQ-tje aan te steken bij Hein en Marjolein. Met ons 10-en zijn we na een bezoekje bij de lokale AH lekker aan de BBQ, hebben we lekker gegeten en doen we samen de afwas.

Wat mij betreft zeker voor een herhaling vatbaar...... wat jullie ?

ww erft 201307 5

Rest mij Jorien en Sanne hartelijk te danken voor hun geduld en wijsheid voor en met ons ;-)

Groetjes,
Patrick