Afgelopen zaterdag 12 oktober zijn we met een enthousiast groepje basiscursisten weer naar de Erft vertrokken. Alle technieken uit de basiscursus werden hier op de proef gesteld, en tijd voor de cursisten om eens kennis te maken met stromend water.

Na een vlotte instructie konden we de eerste trainingssessie bij de brug opzetten, waarbij men leerde wildwater over te steken, S-bochtjes te maken, en hoe de boot goed op te kanten.

Toen iedereen warm was, was het tijd voor het echte werk, en werd er breed gegrijnsd bij het afdalen van de golf bij het slalom parcours. Hier werden de cursisten nog wat verder op de proef gesteld, en kon men echt voelen wat wildwater me je boot doet.

We hadden het weer mee vandaag, en tijdens de lunch bij de speelgolf hadden we net als 's ochtends volle zon, en mochten we een onder een heerlijke herfstzon onze energie weer even op pijl brengen.

In de middag hebben we de rest van de rivier afgevaren, en kwamen we nog verschillende leuke uitdagingen tegen. "Een dag niet gezwommen is een dag niet geleerd" aldus sommige wildwater geleerden... aldus een mooie dag waarop veel geleerd werd! Onze cursisten hebben ons niet in de steek gelaten qua doorzettingsvermogen, enthousiasme, en vooral honger naar uitdagingen. Die honger hebben we daarna traditioneel gestild met pizza in Neuss (zij het bij een andere tent dit keer).

Een bijdrage van een van de cursisten:

Een dagje wildwater, wat een leuke afsluiting van de basiscursus. We hadden geluk met het mooie weer en prima temperatuur, want zwemmen hoorde er vandaag bij.
En inderdaad zoals vooraf gemeld, als je de grens opzoekt of nog onwennig bent in de kano, ga je een keer om (of 4x in mijn geval). Helemaal geen probleem, ook dat is een prima les.
Gelukkig zat ik toch wel een stuk vaker in de boot dan dat ik in het water lag, dus ik heb veel kunnen oefenen en leren. Het opzoeken van een keerwater, opkanten, BLIJVEN PEDDELEN!, traverseren naar de overkant (met dank aan Sigi voor haar geduld om het uit te blijven leggen), technieken die nieuw zijn en leuk waren om te leren.
Onder leiding van Hein en Patrick (en Laura, Sigi, Lucas en Stephan) was het een enorm leuke dag, waarvoor dank!

 ww basiscursus 201910 2

Een welgeslaagde dag voor het hele team met instructeurs en cursisten

 

Daarnaast voor mij ook nog een mooie gelegenheid om mijn nieuwe bolide/dakdragers te testen, en volledig in stijl over de duitste snelweg te vliegen.

 ww basiscursus 201910 2

@Patrick, groen is het nieuwe rood ;)

 

trots en voldaan, Hein