Wildwater Weekend beginners

23-10-2004

Dag 1, Bittere lesse op de midden Lesse

Na een stevig ontbijt met ei en spek gebakken door de jongste van ons allen Martijn gingen we om 10 uur op pad naar de Midden-Lesse.

Op plaats van bestemming werden de groepen ingedeeld.Twee beginners en de pros.

Nu iedereen op zijn plaats gezet was begon het avontuur en de bittere lessen voor de beginners.

We leerden traverseren, keer water, esje maken en Rick leerde zwemmen net voor de lunch plaats voor de ogen van velen, na een hoop gevloek en getier stapte hij op de kant nam een boterham en ging zich drogen in het zonnetje van 18 graden .

Na de lunch gingen we weer verder de pros met spelen en de beginners verder met oefenen waar we met vallen en opstaan bij het eindpunt kwamen.

Voor de beginners was de dag leerzaam maar de pros onder ons vonden het maar zo zo vanwege de lage waterstand want het had nog niet zo vaak geregend in de Ardennen.

S avonds bij de blokhut met zijn allen het eten voorbereiden met de volgende ingrededienten: 8 blikken bonen,2 blikken ananas, 3 kg groenten prei/paprika/uien/knoflook,

3 kroppen sla/tomaten/komkommers, 1sladressing, 2,5 kg gehakt, effen warm maken en door elkaar gooien en we hebben chili con carne.

Met nog wat extra bier en flessen wijn gehaald te hebben kon de avond beginnen met het vertellen van mooie verhalen en daarna bed om vroeg en fit op te staan voor

 

Groet Rick

Dag 2, over integratie van een oude open kano vaarder... 

Wat gebeurde er op de tweede dag.....

Allereerst is het van belang uit te leggen dat het belachelijk warm was voor een kanoweekeind in de Ardennen. Normaal voor deze tijd van het jaar is een stevige wind, een graad of 6 en miezert het aan n stuk. Zo'n beginners weekeind is er dan ook om de Mannen van de jongens te kunnen scheiden en de Kenau's van de meiden. Zo niet deze keer; overdag 18 graden, een zonnetje en lieflijk speelde het herfstlicht door de fraai gekleurde bomen. En 's avonds dus boontjes eten, een klein vuurtje, een beetje zang en muziek, wat bier en wijn, maar allemaal niet echt de "van de gestampte pot", geen ontbering, het was meer op een zomerse manier frivool, we zaten zelfs biten, potdomme.

Op de tweede dag hadden de Hanzen dan ook bedacht dat we het niet te zwaar moesten maken voor onze afgebeulde beginners. Eerst om wakker te worden ontbijten. Gebakken eieren met spek en alles erop en er aan door Martijn van der Staay..... buiten in het zonnetje. Daarna anderhalf uur rijden naar de Ambleve die nauwelijks bleek te stromen. Voor de Wildwatercommissaris echter helaas toch een maatje te groot, zij zag zich genoodzaakt af te haken.

Je begrijpt dat onze beginners, die meer verwacht hadden en bovendien een tweetal weken eerder o.l.v. Hans Jooren door een duimdiepe moddersloot waren genavigeerd, vonden dat het tijd was voor actie, actie, actie, (... zeker zelfde geestschrijver als Lodewijk de waal?). Kortom geheel zonder verdere aanmoediging verzonnen ze het om in een collectief kunstzinnig gebaar de paarse boot van Hans J. vrij naar het Zeemeerminnetje van H.C. Andersen te Kopenhagen, op een steen te draperen en daar enige foto's van te maken. 

Hans J. zou toch in zijn bermuda gaan varen en het was water zeker niet beneden de 21 graden, duidelijk dus meer protestkunst dan pestprotest. 

Hans J. vatte dit echter helemaal niet zo op en ging in een volledig disproportionele sit down staking, daarbij onmiddellijk de schuld leggend bij de nietsvermoedende andere Hans (van der S). Niet echt Polderen in de Ardennen, maar na een sucidale bemiddelingspoging van Saskia bleek de woede slechts "functioneel" en was ook Hans. J. alsnog bereid mee te varen.

Afijn, de oplettende lezer begrijpt inmiddels uit de voorafgaande woordenbrij dat er verder behalve natuurschoon niet veel wildwaterspektakel was op deze tweede dag. Eigenlijk maar n stuwtje (zie foto's) waar niemand echt moeite mee had, dacht ik, of het moest zijn dat een niet nader te noemen hogere ambtenaar uit Brabant mij een biertje heeft aangeboden dit zo te schrijven, ik weet het niet meer zo precies.

Toch is er onderweg wat geoefend met keerwaters (in- uit-, voor- achteruit en met de ogen dicht varen) en oefenden andere groepen ook met omslaan en puntjesreddingen.

Stroeve eskimoteurs hebben ook nog even geoefend en tenslotte was er een bal. Altijd goed voor wat gemodificeerd Kanopolo en een gelegitimeerd schouderduwtje. Het beginnerskarakter van de groep komt dan toch boven. Een ervaren kanovaarder weet dat het niets gedaan is om een oude open kano vaarder zijn peddel af te pakken. Onze beginners moeten echt nog leren integreren, normen en waarden, ze zijn wel enthousiast maar nog zo driest.... er is nog veel te doen.

Alles bij elkaar toch nog een dagje met oefenen, amusement en natuurschoon maar vooral lekker weer.

Hanzen, bedankt voor jullie organisatie!

Cees